Ekonomika

8.okt 2009
Lai gan lejupslīde Baltijas valstu ekonomikā turpinās, pirmie pozitīvie signāli jau ir pamanāmi. Pēc banku ekspertu domām, Latvijā ekonomika atlabs aptuveni pēc gada un tad atkal gaidāma inflācija.
5.okt 2009
Baltijas valstu ekonomiku attīstības atjaunošana un konkurētspēja ir reģiona un pat Eiropas līmeņa steidzami risināms jautājums, šodien Baltijas attīstības forumā Stokholmā sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).
2.okt 2009
Latvijas valdībai ir jāturpina iesāktās reformas, šodien tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) atzinis Pītersona Starptautiskās ekonomikas institūta vecākais līdzstrādnieks Anderss Oslunds.
26.sep 2009
Pasaules 20 attīstītāko un attīstības valstu (G20) līderi piektdien, noslēdzot sanāksmi Pitsburgā, vienojās par baņķieru prēmiju ierobežošanas pasākumiem, kā arī izklāstīja jaunu ekonomikas kārtību, aicinot valstis sadarboties, lai izvairītos no pārmērīgiem tirdzniecības deficītiem, ziņo RIANovosti.
23.sep 2009
Pēc reitingu aģentūras Moody`s Investors Service inc domām, Latvija, Ungārija un Islande atrodas trauslas stabilitātes situācijā, reizē norādot, ka tomēr pagaidām vēl ir par agru priecāties par atveseļošanos, jo nav skaidrs, vai jaunākās tendences ir noturīgas.
22.sep 2009
11. septembrī Rīgā noslēdzās Starptautiskās darba devēju organizācijas Eiropas biedru sanāksme, kura tika sasaukta, lai novērtētu krīzes apkarošanas politiku. Sanāksme aicināja Eiropas valstu valdības veicināt atbalstu mazo un vidējo uzņēmumu izdzīvošanai, lai tie varētu dot savu ieguldījumu, sākoties ekonomikas atlabšanai.
18.sep 2009
Pelēkā ekonomika Latvijā ir nopietna problēma, šādu viedokli šodien guļbūvju ražošanas uzņēmuma SIA "Dores fabrika" rīkotajā diskusijā par eksporta veiksmes stāstiem pauda Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).
16.sep 2009
Eiropas Ārpolitikas padome 15. septembrī laikrakstā Diena publicēja savu vēstījumu, kuru parakstīja bijušais Somijas prezidents Marti Ahtisāri, Itālijas Senāta viceprezidente un bijusī ES komisāre Emma Bonino, filantropiski noskaņotais valūtas spekulants Džordžs Soross u.c., kā arī divas Latvijas pārstāves – Sarmīte Ēlerte un Vaira Vīķe-Freiberga.
12.sep 2009
Laiku pa laikam Latvijā izvirzās jautājums: kāpēc mūsu valsti pasaules ekonomiskā krīze skārusi jo sevišķi smagi?
6.sep 2009
Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) piekrīt Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas paustajam, ka Eiropas Savienības (ES) fondu sadalījums neatbilst šodienas ekonomiskajai situācijai.