Ekonomika

24.nov 2009
Tieslietu ministrijas (TM) izstrādātie grozījumi Komerclikumā, kas paredz samazināt sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA) minimālā pamatkapitāla lielumu no 2000 latu uz 100 latiem, ir viens no instrumentiem, kā valstī veicināt nodarbinātību un samazināt ēnu ekonomikas īpatsvaru, uzskata ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).
23.nov 2009
Uz Neatkarīgās jautājumiem atbild ekonomikas zinātņu doktors, profesors Uldis OSIS.
20.nov 2009
20.novembrī Ekonomikas ministrijā notika Latvijas - Ķīnas Apvienotās komitejas (Apvienotā komiteja) septītā sēde, kuru no Latvijas puses vadīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, bet no Ķīnas puses - Ķīnas Komercministrijas Eiropas departamenta direktora vietnieks Sjui Sjaofens (Xu Xiaofeng).
20.nov 2009
Pagājušajā nedēļā tika publiskots Pasaules bankas pētījums par šķēršļiem, kas kavē Āfrikas attīstību. Āfrikai ir milzīgas konkurētspējas priekšrocības globālajā tirgū, jo Āfrikā ir salīdzinoši ļoti zemas darbaspēka izmaksas.
14.nov 2009
Uz Poliju iepirkties dodas ne tikai tās tuvākie kaimiņi – lietuvieši, bet arī Latvijas iedzīvotāji.
14.nov 2009
Ieradumam liels spēks – to labi saprot biznesmeņi, steidzot ieņemt iekoptu, bet kādā brīdī atbrīvojušos nozari.
13.nov 2009
Šodien Eiropas Savienības (ES) mājā Rīgā plkst.17 notiks paneļdiskusija "ES un Baltijas valstis: Kas jādara, lai atjaunotu ekonomikas augšupeju?",informēja Eiropas Parlamenta informācijas birojā.
12.nov 2009
Ikgadējā uzrunā Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ir aicinājis ekonomikā veikt pamatīgas reformas. Viņš pavēstīja, ka padomu modelis vairs nedarbojas un Krievijas izdzīvošanas spējas ir atkarīgas no ātras modernizācijas, kas balstīta demokrātiskās institūcijās.
10.nov 2009
Šodien, uzturoties darba vizītē Berlīnē, Valsts prezidentam Valdim Zatleram notika tikšanās ar Vācijas federālo prezidentu Horstu Kēleru (Horst Köhler).
7.nov 2009
Triju Baltijas valstu premjeri vakar Viļņā pauda gatavību kopīgi celt jaunu atomelektrostaciju, ja vien projektam atrastos finansētājs.
1.nov 2009
No Latvijas ievēlētie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti sniedz dažādus vērtējumus EP Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības (ALDE) grupas, kurā darbojas arī eiroparlamentārietis Ivars Godmanis (LPP/LC), izstrādātajiem priekšlikumiem Baltijas valstu ekonomiku atjaunošanai.
30.okt 2009
Latvijas valdība ir iespiesta starp divām alternatīvām prasībām. Vietējais bizness pieprasa, lūdzas, draud, lai valdība sāktu jel kādus soļus ekonomikas sildīšanai. Savukārt nežēlīgie un apņēmīgie starptautiskie aizdevēji pieprasa, draud, uzspiež latvju nelaimīgajai valdībai samazināt valsts izdevumus vai palielināt nodokļu nastu.
29.okt 2009
Laikposmā starp jūliju un septembri ASV ekonomika ir augusi ar ātrumu 3,5 procenti gadā — tas ir pirmais pieaugums vairāk nekā gada laikā.
24.okt 2009
Kā jau tas bija sagaidāms, Ministru prezidenta Valda Dombrovska aktivitāte, uzdodot Valsts kancelejas Juridiskajam departamentam steidzami sagatavot grozījumus Civilprocesa likumā un citos normatīvajos aktos, lai ieviestu sistēmu, kurā ķīla ir vienīgais garants vienīgā mājokļa hipotekārajiem kredītiem, beidzās ar... politisko apņemšanos turpināt strādāt pie šā jautājuma.
22.okt 2009
Pagājušās nedēļas nogalē iznāca piedalīties Baltijas jūras reģiona valstu konferencē Viļņā un pasākuma neoficiālajā daļā parunāt ar kaimiņvalstu žurnālistiem. Saskarsme ar cilvēkiem no citas informatīvās telpas ļauj paraudzīties uz lietām no cita rakursa.
20.okt 2009
Lietuvā krīze turpina padziļināties, to pierāda svarīgākie makroekonomiskie rādītāji, ziņo portāls "db.lv".
14.okt 2009
Pārdomās par valsts budžeta deficīta lielumu blakus izdevumu samazināšanas dažādiem variantiem būtu vairāk apsverami arī papildus iespējamie ieņēmumu avoti.
11.okt 2009
No 23.oktobra līdz 24.oktobrim Mazajā ģildē notiks gadskārtējā Rīgas konference, kuras tēma šogad būs "Ekonomiskā atgūšanās mainīgā drošības vidē: transatlantiskā dienaskārtība 2010".
10.okt 2009
Somijas premjerministrs Matti Vanhanens, piektdien tiekoties ar Latvijas premjeru Valdi Dombrovski (JL), paudis ticību Latvijas ekonomikas atjaunošanai, apgalvoja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne.
9.okt 2009
Ar virsrakstu "Beidziet mūs, latviešus, mocīt, Zviedrija!" avīzē "Expressen" publicēts Latvijas žurnālista Didža Melbikša komentārs.