ēdiens

11.mai 2015
Lai labi garšo!
7.mai 2015
Latgalē no laika gala, šķiet, nav nevienas saimnieces, kura nebūtu sējusi balto sieru. Arī mana babiņa to prata, un viņas siers, saulītē nokaltis, ciets kā krama gabals, mums, bērniem, bija ikdienas našķis. Gards našķis, kuru garšas kārpiņas reanimē joprojām: ar naža un mazā āmurīša palīdzību no lielā rituļa atskaldītais siera kriksītis, aiz vaiga aizstūķēts, deva gan sāta sajūtu, gan aizstāja konfekšu neesamību, gan dievīgi garšoja. Laiki mainās, laiki iet, taču balto sieru Latgalē īstas saimnieces sien joprojām. To veco labo, visiem zināmo, un izdomā arī kādu jaunu, mūsdienīgu variāciju!
6.mai 2015
Latgalē senos laikos bez biezpiena kļockām nebūtu iedomājams neviens mielasts – šo saldo ēdienu godu saimnieces parasti pasniedza kā pēdējo, pirms bērinieki cēlās no galda un devās katrs uz savu pusi. Šodien drīkst apgalvot, ka līdz ar laiku mainās pat gadu simtos izkoptas tradīcijas: izrādās, tagad visi grib, lai kāzu otrā rīta pirmais ēdiens būtu tieši kļockas – drusciņ saldas, drusciņ taukas, bezgala sulīgas un gardas.
26.apr 2015
Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
25.apr 2015
Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
24.apr 2015
Ideja maltītei!
24.apr 2015
Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
23.apr 2015
Neikdienišķa maltīte.
23.apr 2015
Kuram gan nav gadījies atvērt ledusskapi un secināt – kāda daļa no ēdiena, kuru bija plānots ēst, ir nedaudz iepelējusi. Ja produkta derīguma termiņš ir labs, daudzi, lieki nedomājot, izgriež iepelējušo daļu un ķeras pie ēšanas. Izrādās, šāda rīcība var nopietni apdraudēt veselību.
22.apr 2015
Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
21.apr 2015
Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
21.apr 2015
Lai labi garšo!
20.apr 2015
Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
11.apr 2015
Ar šo gaisīgo siera kūku varēs palutināt savus mīļos gan svētkos, gan ikdienā!
10.apr 2015
Interesanta recepte