RECEPTE: Svaigi sālīti gurķīši ar laima sulu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Garda uzkoda.

SASTĀVDAĻAS:

1 kg gurķu

3 laimi

1 tējkarote cukura

3 ēdamkarotes sāls

dilles

5–6 melno piparu graudiņi

3–4 smaržīgie pipari

4–5 piparmētru zariņi

PAGATAVOŠANA:

Gurķīšus nomazgā, tiem nogriež galiņus un atstāj aukstā ūdenī.

Piestā saberž piparus ar cukuru un sāli. Pievieno rīvētu laima miziņu.

No trijiem laima augļiem izspiež sulu.

Sasmalcina dilles un piparmētras.

Gurķus atkarībā no lieluma sagriež divās, trijās vai četrās daļās un ieber polietilēna maisiņā. Pievieno visas sagatavotās sausās un zaļās garšvielas, izspiesto laima sulu. Maisiņu sakrata, ievieto ledusskapī.

Pēc nepilnas stundas var baudīt, kas iznācis.

PADOMS

Ja gurķīši nelieli un nav sagriezti, tos varēs baudīt pēc pāris stundām.



Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.