RECEPTE: Svaigi sālīti gurķīši ar laima sulu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Garda uzkoda.

SASTĀVDAĻAS:

1 kg gurķu

3 laimi

1 tējkarote cukura

3 ēdamkarotes sāls

dilles

5–6 melno piparu graudiņi

3–4 smaržīgie pipari

4–5 piparmētru zariņi

PAGATAVOŠANA:

Gurķīšus nomazgā, tiem nogriež galiņus un atstāj aukstā ūdenī.

Piestā saberž piparus ar cukuru un sāli. Pievieno rīvētu laima miziņu.

No trijiem laima augļiem izspiež sulu.

Sasmalcina dilles un piparmētras.

Gurķus atkarībā no lieluma sagriež divās, trijās vai četrās daļās un ieber polietilēna maisiņā. Pievieno visas sagatavotās sausās un zaļās garšvielas, izspiesto laima sulu. Maisiņu sakrata, ievieto ledusskapī.

Pēc nepilnas stundas var baudīt, kas iznācis.

PADOMS

Ja gurķīši nelieli un nav sagriezti, tos varēs baudīt pēc pāris stundām.



Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais