RECEPTE: Zemeņu ligzdiņa

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai patīkama mielošanās

SASTĀVDAĻAS:

biskvītam: 6 olas

6 ēdamkarotes miltu

6 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

puse tējkarotes vaniļas cukura

2 olu baltumi

vaniļas cukurs

šķipsniņa sāls

¾ glāzes cukura

300 g bieza skābā krējuma

zemenes

cepumi Dāmu pirkstiņi

PAGATAVOŠANA:

cep biskvītu: labi saputo sešu olu dzeltenumus ar sešām ēdamkarotēm cukura, kam pievienots vaniļas cukurs. Kad dzeltenums vairākkārt palielinājies apjomā un kļuvis gaišs, pievieno sijātus miltus, kam pievienots cepamais pulveris, – ar karoti miltus lēni iecilā dzeltenumos. Sešus olu baltumus saputo ļoti stingrās putās un uzmanīgi iecilā mīklā. Mīklu lej ietaukotā formā un cep gatavu.

Ja nav laika biskvīta cepšanai, to var nopirkt jau gatavu.

Gatavo krēmu: olu baltumus ar šķipsniņu sāls kārtīgi saputo stingrās putās. Putojot pa daļām pievieno vaniļas cukuru un cukuru.

Pievieno skābo krējumu, visu uzmanīgi samaisa viendabīgā masā.

Ja nepieciešams, zemenes nomazgā, lielākās atlasa dekorēšanai. Pārējās pārgriež uz pusēm.

Biskvītu sagriež trīs ripās. Pirmo ripu pārklāj ar daļu krēma, virsū kārto sagriezto zemeņu gabaliņus. Tos nosedz ar krēma kārtu.

Virsū liek otru biskvīta ripu, atkal – kārta krēma, kārta zemeņu, kārta krēma.

Visu pārklāj ar trešo biskvīta ripu. Tortes malas nolīdzina un viegli apsmērē ar krēmu, pielīmē cepumus (var izmantot arī vafeļu trupiņas). Drošības labad citu pie cita stateniski pielīmētos cepumiņus nostiprina, torti apsienot ar lenti.

Tortes virsu noklāj ar atlikušo krēmu, izlīdzina un rotā ar zemenēm. Gatavu torti uz pāris stundām ievieto ledusskapī.

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais