RECEPTE: Zemeņu zupa ar saldējumu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

1 kg svaigu zemeņu

500 g plombīra saldējuma

1–2 ēdamkarotes medus

svaigas piparmētru un bazilika lapiņas

PAGATAVOŠANA: zemenes liek blendera krūzē, pārlej ar medu (ja medus netīk, to var aizstāt ar kļavu sīrupu vai brūno cukuru).

Pievieno bazilika un piparmētru lapiņas un visu sablenderē viendabīgā masā.

Zupu lej šķīvī un pasniedz kopā ar saldējumu. Dekorē ar svaigām ogām un piparmētru vai bazilika lapiņām.

Padoms: šādu zupu var pagatavot no jebkurām citām ogām!



Izklaide

Vairāk nekā mēneša garumā Latvijas vadošā investīciju banka Signet Banka un grupa Prāta Vētra aicināja Latvijas iedzīvotājus dalīties ar savies stāstiem un atmiņām kampaņā “Izstāsti savu stāstu par Prāta Vētru”. Kampaņa ir noslēgusies ar ievērojamu rezultātu – 235 sirsnīgi, personīgi un iedvesmojoši stāsti tika iesūtīti no visas Latvijas, tādēļ šis ir īstais laiks, lai ar tiem dalītos, jo jau šodien izskan "Pirmās dienas tūres" noslēguma koncerts.

Svarīgākais