Svaigas zemenes ir visgaršīgākās un vissmaržīgākās! No tām var pagatavot dažādus desertus – citu par citu garšīgākus. Piemērs.
SASTĀVDAĻAS:
100 g biezpiena
1 glāze bezpiedevu jogurta
zemenes
cukurs pēc garšas
2 tējkarotes želatīna
puse tējkarotes vaniļas cukura
2 ēdamkarotes liķiera
PAGATAVOŠANA: želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tad karstā ūdenī izšķīdina.
Biezpienu izberž caur sietu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un jogurtu un sajauc. Pievieno izšķīdināto želatīnu.
Biezpiena un jogurta masu sadala porciju trauciņos un ledusskapī atdzesē, līdz masa sarecē.
Pasniedzot krēmu atbrīvo no porciju trauciņiem, uz šķīvja servē kopā ar zemenēm, kas apslacītas ar liķieri. Dekorē ar bazilika vai piparmētras lapiņām.