RECEPTE: Jogurta un biezpiena krēms ar zemenēm

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Svaigas zemenes ir visgaršīgākās un vissmaržīgākās! No tām var pagatavot dažādus desertus – citu par citu garšīgākus. Piemērs.

SASTĀVDAĻAS:

100 g biezpiena

1 glāze bezpiedevu jogurta

zemenes

cukurs pēc garšas

2 tējkarotes želatīna

puse tējkarotes vaniļas cukura

2 ēdamkarotes liķiera

PAGATAVOŠANA: želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tad karstā ūdenī izšķīdina.

Biezpienu izberž caur sietu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un jogurtu un sajauc. Pievieno izšķīdināto želatīnu.

Biezpiena un jogurta masu sadala porciju trauciņos un ledusskapī atdzesē, līdz masa sarecē.

Pasniedzot krēmu atbrīvo no porciju trauciņiem, uz šķīvja servē kopā ar zemenēm, kas apslacītas ar liķieri. Dekorē ar bazilika vai piparmētras lapiņām.



Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.