RECEPTE: Gardi pīrāgi

© Agris Semēvics, speciāli Mājai

Uzkoda piknikam

Pīrāgi ar papriku un sieru

Sastāvdaļas:

50 g Krievijas siera

20 g sarkanās paprikas

30 g šķiņķa

15 g sīpolu

naža gals maltu melno piparu

ola apsmērēšanai

ķimenes pārbēršanai

Latvijas Maiznieka

kārtainā rauga mīkla

Pagatavošana: mīklu atlaidina un izrullē. Mīklas plāksni sagriež kvadrātos. Sakapā sīpolus, sarīvē sieru. Papriku un šķiņķi kubiņos. Visas šīs sastāvdaļas sajauc, pievieno melnos piparus un vēlreiz samaisa. Masu liek kārtainās mīklas kvadrātu vidū un pārloka plāksni uz pusēm, veidojot trīsstūrus. Pīrāgus apsmērē ar sakultu olu un pārber ar ķimenēm. Pīrāgus kārto uz cepešpannas un cep 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.

Pīrāgi ar sieru un zaļumiem

Sastāvdaļas:

50 g ķimeņu siera

1 tējkarote majonēzes

dilles

20 g šķiņķa

Latvijas Maiznieka kārtainā mīkla

Pagatavošana: mīklu atlaidina un izrullē. Mīklas plāksni sagriež kvadrātos. Sieru un šķiņķi sagriež kubiņos, dilles sakapā. Visas sastāvdaļas sajauc traukā, pievieno karoti majonēzes. Masu klāj mīklas kvadrātu vidū un maliņas ieloka uz vidu. Pīrāgus apsmērē ar saklapētu olu un pārber ar ķimenēm. Pīrāgus kārto uz cepešpannas un cep 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.



Izklaide

Latvijas pazīstamais sporta komentētājs Anatolijs Kreipāns pēc šķiršanās no LTV pievienojies “Go3 Sport” komentētāju komandai, un turpmāk viņa balss būs dzirdama dažādu futbola līgu un turnīru spēļu translācijās.

Svarīgākais