Vistas filejas garšīgā variācijā
SASTĀVDAĻAS:
2 vistas filejas
250 g šampinjonu
vai gaileņu
40 g siera
sauja jebkuru riekstu
100 g spinātu
ķiploku pulveris
1 ola
sāls
pipari
2 ķiploka daiviņas
rīvmaize
eļļa
PAGATAVOŠANA: sīpolus sagriež pusgredzenos un sakarsētā eļļā uz pannas apcep, tad pievieno gabaliņos sagrieztas sēnes. Pannai uzliek vāku un sautē, līdz iztvaikojis viss šķidrums. Turpina cept, līdz sīpoli un sēnes ieguvuši zeltainu nokrāsu. Vistas filejas ar gaļas āmuriņu vienmērīgi izdauza.
Pagatavo marinādi: sāli, piparus, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus samaisa ar nelielu daudzumu eļļas. Ar marinādi ierīvē katru filejas gabaliņu un kādu pusstundu atstāj, lai iemarinējas. Spinātus pāris minūtes pavāra, pēc tam notecina lieko šķidrumu un sasmalcina. Sasmalcinātajiem spinātiem pievieno olu, sāli un ķiploku pulveri. Sieru sarīvē. Riekstus sasmalcina.
Uz katras filejas liek pildījumu: vienmērīgā slānī izklāj spinātus, tiem pa virsu liek ceptas sēnes, tās pārber ar rīvēto sieru un uzkaisa sasmalcinātus riekstus.
Filejas sarullē un ar koka irbulīšiem sastiprina. Katru rullīti panē rīvmaizē, liek uz ietaukotas pannas iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep līdz gatavībai.