RECEPTE: Ar sēnēm un spinātiem pildīta vistas filejas rulete

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Vistas filejas garšīgā variācijā

SASTĀVDAĻAS:

2 vistas filejas

250 g šampinjonu

vai gaileņu

40 g siera

sauja jebkuru riekstu

100 g spinātu

ķiploku pulveris

1 ola

sāls

pipari

2 ķiploka daiviņas

rīvmaize

eļļa

PAGATAVOŠANA: sīpolus sagriež pusgredzenos un sakarsētā eļļā uz pannas apcep, tad pievieno gabaliņos sagrieztas sēnes. Pannai uzliek vāku un sautē, līdz iztvaikojis viss šķidrums. Turpina cept, līdz sīpoli un sēnes ieguvuši zeltainu nokrāsu. Vistas filejas ar gaļas āmuriņu vienmērīgi izdauza.

Pagatavo marinādi: sāli, piparus, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus samaisa ar nelielu daudzumu eļļas. Ar marinādi ierīvē katru filejas gabaliņu un kādu pusstundu atstāj, lai iemarinējas. Spinātus pāris minūtes pavāra, pēc tam notecina lieko šķidrumu un sasmalcina. Sasmalcinātajiem spinātiem pievieno olu, sāli un ķiploku pulveri. Sieru sarīvē. Riekstus sasmalcina.

Uz katras filejas liek pildījumu: vienmērīgā slānī izklāj spinātus, tiem pa virsu liek ceptas sēnes, tās pārber ar rīvēto sieru un uzkaisa sasmalcinātus riekstus.

Filejas sarullē un ar koka irbulīšiem sastiprina. Katru rullīti panē rīvmaizē, liek uz ietaukotas pannas iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep līdz gatavībai.



Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais