RECEPTE: Zemenes balzametiķī

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja desertam

SASTĀVDAĻAS:

0,5 kg zemeņu

3 ēdamkarotes cukura

3 ēdamkarotes kvalitatīva balzametiķa

pāris piparmētru lapiņu

krēmam: 250 g Mascarpones siera

200 ml saldā krējuma

1–2 ēdamkarotes pūdercukura

1 ēdamkarote citrona sulas

vaniļas cukurs

PAGATAVOŠANA: ja nepieciešams, zemenes noskalo, atbrīvo no kauslapiņām, ogas pārgriež uz pusēm, saliek traukā kopā ar cukuru un balzametiķi.

Visu samaisa un istabas temperatūrā atstāj aptuveni divas stundas, lai ievelkas.

Gatavo krēmu: saldo krējumu saputo kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu. Kad putukrējums saputots, tajā vieglām kustībām iemaisa krēmsieru, iegūst vienmērīgas konsistences krēmu.

Zemenes pasniedz ar krēmu, pārkaisa ar šaurās strēmelītēs sagrieztām piparmētru lapiņām.



Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.

Svarīgākais