Ideja desertam
SASTĀVDAĻAS:
0,5 kg zemeņu
3 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes kvalitatīva balzametiķa
pāris piparmētru lapiņu
krēmam: 250 g Mascarpones siera
200 ml saldā krējuma
1–2 ēdamkarotes pūdercukura
1 ēdamkarote citrona sulas
vaniļas cukurs
PAGATAVOŠANA: ja nepieciešams, zemenes noskalo, atbrīvo no kauslapiņām, ogas pārgriež uz pusēm, saliek traukā kopā ar cukuru un balzametiķi.
Visu samaisa un istabas temperatūrā atstāj aptuveni divas stundas, lai ievelkas.
Gatavo krēmu: saldo krējumu saputo kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu. Kad putukrējums saputots, tajā vieglām kustībām iemaisa krēmsieru, iegūst vienmērīgas konsistences krēmu.
Zemenes pasniedz ar krēmu, pārkaisa ar šaurās strēmelītēs sagrieztām piparmētru lapiņām.