RECEPTE: Zemenes balzametiķī

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja desertam

SASTĀVDAĻAS:

0,5 kg zemeņu

3 ēdamkarotes cukura

3 ēdamkarotes kvalitatīva balzametiķa

pāris piparmētru lapiņu

krēmam: 250 g Mascarpones siera

200 ml saldā krējuma

1–2 ēdamkarotes pūdercukura

1 ēdamkarote citrona sulas

vaniļas cukurs

PAGATAVOŠANA: ja nepieciešams, zemenes noskalo, atbrīvo no kauslapiņām, ogas pārgriež uz pusēm, saliek traukā kopā ar cukuru un balzametiķi.

Visu samaisa un istabas temperatūrā atstāj aptuveni divas stundas, lai ievelkas.

Gatavo krēmu: saldo krējumu saputo kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu. Kad putukrējums saputots, tajā vieglām kustībām iemaisa krēmsieru, iegūst vienmērīgas konsistences krēmu.

Zemenes pasniedz ar krēmu, pārkaisa ar šaurās strēmelītēs sagrieztām piparmētru lapiņām.



Izklaide

Vairāk nekā mēneša garumā Latvijas vadošā investīciju banka Signet Banka un grupa Prāta Vētra aicināja Latvijas iedzīvotājus dalīties ar savies stāstiem un atmiņām kampaņā “Izstāsti savu stāstu par Prāta Vētru”. Kampaņa ir noslēgusies ar ievērojamu rezultātu – 235 sirsnīgi, personīgi un iedvesmojoši stāsti tika iesūtīti no visas Latvijas, tādēļ šis ir īstais laiks, lai ar tiem dalītos, jo jau šodien izskan "Pirmās dienas tūres" noslēguma koncerts.

Svarīgākais