Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Ar valriekstiem, žāvētām plūmēm pildīta vistas fileja

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja neikdienišķai maltītei

SASTĀVDAĻAS:

2 vistas filejas

50 g žāvētu plūmju

50 g valriekstu

1 tomāts

1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas

1 ēdamkarote mīksta sviesta

2 tējkarotes graudaino sinepju

1 ēdamkarote rīvmaizes

pa saišķītim pētersīļu, bazilika

timiāns, rozmarīns

sāls, pipari

citronpipari

PAGATAVOŠANA: nedaudz atstājot, garšaugus un zaļumus sasmalcina, sajauc ar citronpipariem, sāli un pipariem. Sasmalcina plūmes un valriekstus. Bļodā visu sajauc, pievieno mīkstu sviestu. Katrā filejas gabalā ar asu nazi horizontāli iegriež nelielu atvērumu, pakāpeniski to padziļina un paplašina, izveidojot kabatiņu. Atvērumos iepilda sagatavoto masu, tos aizsprauž ar koka irbulīšiem, pārkaisa ar sāli un pipariem. Sasmalcina tomātu, sīpolu un ķiploka daiviņu, visu ieber ietaukotā veidnē. Sasmalcina atlikušos zaļumus, garšaugus un otru ķiploka daiviņu, pievieno rīvmaizi, sāli, piparus, sinepes un visu labi samaisa. Filejas liek veidnē, pārklāj ar sagatavoto masu un sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep 25 minūtes.