RECEPTE: Pavlova ar zemenēm

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

5 olu baltumi

340 g pūdercukura

1 ēdamkarote baltvīna etiķa

1,5 ēdamkarotes kukurūzas cietes

200 g saldā krējuma

20 g cukura

šķipsniņa smalki rīvētas citrona mizas

400 g zemeņu

PAGATAVOŠANA: ar mikseri puto olbaltumus, līdz putas kļūst stingras, tad pa vienai ēdamkarotei pievieno pūdercukuru – pēc katras karotes to kārtīgi iemaisa stingri saputotajā olbaltumā. Kad viss pūdercukurs iemaisīts, pievieno un iemaisa baltvīna etiķi, beigās pievieno un ar karoti masā iecilā kukurūzas cieti. Izklāj cepamā papīra loksni, uz tās iezīmē apli vēlamās kūkas apmērā. Olbaltuma masu vienmērīgi kārto uz cepamā papīra, ar karoti ārējās malas nedaudz piepaceļot uz augšu. Pannu ar olbaltuma pamatni liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī: pirmās trīs minūtes cep 180 grādu temperatūrā, tad temperatūru samazina līdz 120 grādiem un cep aptuveni stundu. Temperatūru cepeškrāsnī izslēdz, un Pavlovai ļauj pilnīgi atdzist (vislabāk – visu nakti).

Īsi pirms pasniegšanas vijīgās, bet ne pārlieku stingrās putās saputo saldo krējumu ar cukuru, to liek kūkas viducī un rotā ar zemenēm (protams, izmantot var arī jebkuras citas ogas). Ārpusē kraukšķīga, iekšpusē mīksta un sulīga, pārlieta ar viegli saldinātu saputotu saldo krējumu, un tam visam pāri svaigas zemenes – viegli saldenas, ar mazu skābuma devu. Zemenes var papildināt vai aizstāt ar citām ogām.



Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais