ēdiens

21.jūl 2016
Lai labi garšo!
15.jūl 2016
Zemeņu laiks katru gadu ir kā dabas dāvana šo brīnišķīgo ogu cienītājiem.
9.jūl 2016
Spēcīgo piparmētras aromātu nevar nezināt, jo košļājamā gumija, zobu pasta vai šokolāde ar tās piedevu nav nekāds retums.
8.jūl 2016
Ātri, vienkārši, viegli – kā rotaļājoties – dārzeņu grilēšana paver nebeidzamas iespējas un ļauj vaļu jebkurai improvizācijai, turklāt dārzeņi ir lieliska uzkoda, kamēr grilējas un sānus brūnina kāds kārdinoši gards gaļas kumosiņš.
5.jūl 2016
Ievērojot, ka mazs bērns konsekventi atsakās no jaunu produktu izmēģināšanas ēdienkartē, vecāki bieži satraucas un savā izmisumā pat mēdz izmantot ēdiena "iemānīšanas" taktiku. Tomēr jāatceras, ka vecāku uzdevums nav savam bērnam likt jauno ēdienu ēst par katru cenu. Jāiemāca to tikai pagaršot, iesaka Inita Kaže, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu gastroenteroloģe un kampaņas par mazu bērnu pareizu uzturu "Mazais nav lielais" eksperte.
24.jun 2016
Katrai kārtīgai saimniecei par Līgo vakara un Jāņu dienas cienastu jādomā laikus. Varbūt šogad palepoties ar pašas sietu sieru? Varbūt tradicionālās, visiem zināmās un pārbaudītās receptes aizstāt ar kaut ko interesantāku un neparastāku? Tā vai citādi, bet pie pavarda būs jārosās.
16.jun 2016
Lai veselīgi un garšīgi atveldzētos, kokteiļi ir lieliska alternatīva, ar kuru aizvietot ar cukuru un konservantiem bagātās sulas, jo satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Kokteiļa sastāvdaļas jājauc blenderī un tādās proporcijās, kādās pašam tīk, pievienojot sastāvdaļas tieši pēc savām vēlmēm. Lai kokteiļi ir par iedvesmu saviem eksperimentiem!
15.jun 2016
Ikdienas dzīves ritmam kļūstot arvien steidzīgākam, mainās cilvēku attieksme pret laiku – tas kļūst vērtīgāks. “Laiks ir nauda, un to nedrīkst izniekot”, uzskata pat četras piektdaļas jeb 82% Latvijas iedzīvotāju, liecina Narvesen sadarbībā ar SKDS šā gada aprīlī veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.Tāpēc cilvēki tiecas taupīt dažādām ikdienas rutīnām, tajā skaitā, pusdienošanas pauzēm iztērēto laiku, arvien biežāk dodot priekšroku gatavām maltītēm līdzi ņemšanai, ko var iegādāties “pa ceļam” nelielā veikalā.
11.jun 2016
Kur nu vēl latviskāku dārzeni par kāpostu! Gan svaigus, gan skābētus kāpostus augu gadu izmanto daudzos un dažādos veidos – zupās, sautējumos, sacepumos, salātos. Kāpostus šķovē, no tiem gatavo tīteņus un cep pat maizi. Gatavo ko gatavodams, no universālā kāposta tapusī maltīte vienmēr būs garšīga, sātīga, vitamīniem un minerālvielām bagāta.
10.jun 2016
Vieglu kūku ar maigu maskarpones siera krēmu un svaigām avenēm piedāvā Sanda Vendta Iattēlā) no Cepu tortes. Izmanto kūku formu ar noņemamu malu 22–24 cm diametrā.
5.jun 2016
Tagad, kad ir pieejams plašs pavasara zaļumu un zaļo salātu klāsts, varam nodoties eksperimentiem ar veselīgu ēdienu pagatavošanu. Un klāt arī laiks, kad maltītei kārojas pagatavot auksto zupu, kurai ir tik daudz variāciju, cik mūsu fantāzija ļauj izvērsties.
4.jun 2016
Apvienoto Nāciju Organizācija 2016. gadu pasludinājusi par Starptautisko pākšaugu gadu. Tas gan nenozīmē, ka tagad visiem, gribi to vai negribi, pupas, zirņi un lēcas jāēd katru dienu, taču ēst veselīgi, ēst augstvērtīgu pārtiku mums katram vajadzētu daudz, daudz vairāk un biežāk. Par to arī šis pasaules mēroga lēmums, jo izrādās – pākšaugiem pievēršam nepelnīti mazu vērību.
3.jun 2016
Parasti ir tā: izcili gardas maltītes pamatā ir kāda viena – galvenā sastāvdaļa, kas tad arī nosaka toni un garantē baudu garšas kārpiņām. Nu, piemēram, baziliks. Šis garšaugs var iederēties salātos, būt lielisks maigi krēmīgā pesto vai kraukšķīgos cepumos, neaizstājams pastu, krēmzupu, sautējumu, grilējumu pagatavošanā, no tā var uzburt aromātiskus desertus.
21.mai 2016
Šo brīnišķīgo trīsvienību – siļķi, biezpienu un vārītus kartupeļus – ik pa laikam sakārojas ne vienam vien mūsu latviešu virtuves cienītājam. Nav nekā vienkāršāka, kā šādā veidā sagatavot siltu un garšīgu maltīti pusdienās vai vakariņās. Protams, šoreiz stāsts par siļķi, kas tajā vērtīgs, kā to izmantot un baudīt ēdienreizēs.
17.mai 2016
Nu re, pavasaris klāt, un tas nozīmē – virtuvē, tātad arī ēdienkartē noteicošo lomu spēlē izteikti pavasarīgi dārzeņi, salāti un garšaugi, kas prasīties prasās būt izmantoti, gatavojot veselīgas, gardas un daudzveidīgas maltītes.
13.mai 2016
Lai labi garšo!