ēdiens

26.nov 2016
Lai labi garšo!
25.nov 2016
Sula sagatavota, ievārījumi, kompoti un visi pārējie ziemas laikam domātie krājumi sarūpēti, pat vīns ielikts, un lielais grozs, ābolu pilns, stāv virtuvē un gaida, kad aromātiskie augļi pārtaps ābolkūkā, pankūkās, plātsmaizē, pīrādziņos.
13.nov 2016
Jau pēc dažām dienām svinēsim Latvijas 98. dzimšanas dienu, tāpēc vajadzētu jau laicīgi sākt domāt par atbilstošu svētku galdu. Šī dzērveņu jogurta želeja ne vien lieliski garšos, bet arī izskatīsies atbilstoši svētku tematikai.
4.nov 2016
Gandrīz ikvienam no mums garšo karstas, kraukšķīgas maizītes ar sulīgu gaļas un siera pildījumu. Itāļi, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām nacionālās virtuves glabātājiem, ir tie, kas iepazīstināja pasauli ar vienu no gardākajām maizītēm – panini, kas ir Itālijas vizītkarte līdz ar picu un pastu. Kā radās šī maltīte un kas lācītim vēderā?
29.okt 2016
Rudenī aktuāls kļūst jautājums par to, kādus ēdienus pagatavot no ķirbja, jo ar ceptu ķirbi nevienu vairs nepārsteigsi. 
3.okt 2016
Katram no cilvēkiem kaut kas garšo vairāk un kaut kas mazāk. Tomēr maltītes izvēlē ne vienmēr ir jāvadās tikai pēc savām garšas kārpiņām. Ir jāņem vērā arī sava zodiaka zīme un ēdiens, kas atbilst tieši tai.
2.okt 2016
Vairāki atjautīgi cilvēki ir izdomājuši veidus, kā iecienīto maltīti servēt daudz atraktīvākā veidā par ierasto. No šīm bildēm ikviens var smelties iedvesmu un arī savus nākamos ēdienus izdekorēt kā īpašāk.
24.sep 2016
Ja mums iegadās brīdis, kad var papētīt tendences savā ēdienkartē, bieži vien atklājas, ka tai nav īpaši ciešas saistības ar gadalaiku. Jo gandrīz visus produktus var dabūt tikpat kā vienmēr. Tas nedaudz apslāpē rudens pilnbrieda izjūtu, kad visa tik daudz un viss tik svaigs, vērtīgs, vitamīniem bagāts. Lai izdodas bagātināt arī savu ēdienkarti!
6.aug 2016
Kāda mērcīte, kas noder dažādās dzīves situācijās, kas saistītas ar ēdiena baudīšanu, vienmēr ir īsts atradums. Iemērc tajā kādu dārzeni, kartupeļa šķēli, čipsus, kraukšķīgu vistu spārniņu, pārlej salātiem, un izsalkums apklusināts.
5.aug 2016
Starp tenisa kortiem, Latvijas Nacionālo teātri un vecāko Rīgas parku paslēpies Pagalms – kafejnīca, kurā starp kontrastu pārpilnību rasts balanss, lai savienotu šķietami nesavienojamo – vienkāršību un izsmalcinātību.
23.jūl 2016
Kas var būt labāks par šo: vieglai maltītei karstā vasaras dienā – kāda auksta zupa, kas gan piesien dūšu, gan patīkami veldzē. Klasiku klasika – auksta zupa ar bietēm uz kefīra bāzes – ir zināma katram, taču variāciju var būt neiedomājami daudz.
21.jūl 2016
Lai labi garšo!
15.jūl 2016
Zemeņu laiks katru gadu ir kā dabas dāvana šo brīnišķīgo ogu cienītājiem.
9.jūl 2016
Spēcīgo piparmētras aromātu nevar nezināt, jo košļājamā gumija, zobu pasta vai šokolāde ar tās piedevu nav nekāds retums.
8.jūl 2016
Ātri, vienkārši, viegli – kā rotaļājoties – dārzeņu grilēšana paver nebeidzamas iespējas un ļauj vaļu jebkurai improvizācijai, turklāt dārzeņi ir lieliska uzkoda, kamēr grilējas un sānus brūnina kāds kārdinoši gards gaļas kumosiņš.
5.jūl 2016
Ievērojot, ka mazs bērns konsekventi atsakās no jaunu produktu izmēģināšanas ēdienkartē, vecāki bieži satraucas un savā izmisumā pat mēdz izmantot ēdiena "iemānīšanas" taktiku. Tomēr jāatceras, ka vecāku uzdevums nav savam bērnam likt jauno ēdienu ēst par katru cenu. Jāiemāca to tikai pagaršot, iesaka Inita Kaže, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu gastroenteroloģe un kampaņas par mazu bērnu pareizu uzturu "Mazais nav lielais" eksperte.
24.jun 2016
Katrai kārtīgai saimniecei par Līgo vakara un Jāņu dienas cienastu jādomā laikus. Varbūt šogad palepoties ar pašas sietu sieru? Varbūt tradicionālās, visiem zināmās un pārbaudītās receptes aizstāt ar kaut ko interesantāku un neparastāku? Tā vai citādi, bet pie pavarda būs jārosās.
16.jun 2016
Lai veselīgi un garšīgi atveldzētos, kokteiļi ir lieliska alternatīva, ar kuru aizvietot ar cukuru un konservantiem bagātās sulas, jo satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Kokteiļa sastāvdaļas jājauc blenderī un tādās proporcijās, kādās pašam tīk, pievienojot sastāvdaļas tieši pēc savām vēlmēm. Lai kokteiļi ir par iedvesmu saviem eksperimentiem!
15.jun 2016
Ikdienas dzīves ritmam kļūstot arvien steidzīgākam, mainās cilvēku attieksme pret laiku – tas kļūst vērtīgāks. “Laiks ir nauda, un to nedrīkst izniekot”, uzskata pat četras piektdaļas jeb 82% Latvijas iedzīvotāju, liecina Narvesen sadarbībā ar SKDS šā gada aprīlī veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.Tāpēc cilvēki tiecas taupīt dažādām ikdienas rutīnām, tajā skaitā, pusdienošanas pauzēm iztērēto laiku, arvien biežāk dodot priekšroku gatavām maltītēm līdzi ņemšanai, ko var iegādāties “pa ceļam” nelielā veikalā.
11.jun 2016
Kur nu vēl latviskāku dārzeni par kāpostu! Gan svaigus, gan skābētus kāpostus augu gadu izmanto daudzos un dažādos veidos – zupās, sautējumos, sacepumos, salātos. Kāpostus šķovē, no tiem gatavo tīteņus un cep pat maizi. Gatavo ko gatavodams, no universālā kāposta tapusī maltīte vienmēr būs garšīga, sātīga, vitamīniem un minerālvielām bagāta.