RECEPTE SVĒTKU GALDAM: Zaļie ziemas salāti

© publicitātes

Pēc nesen notikušajām Ziemassvētku svinībām, kad gatavoti trejdeviņi gada nogales svētkiem raksturīgie ēdieni un klāts bagātīgs galds, nebūt nav viegli atrast interesantas un vienkārši pagatavojamas receptes Jaungada sagaidīšanas maltītei. Lai Jaungada svinībās izdotos pārsteigt sevi un citus ar jauniem ēdieniem, nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģināt garšīgus, veselīgus un viegli pagatavojamus svētku ēdienus, kas labi papildinās tradicionālo maltīti un piešķirs svinībām jaunas garšu nianses.

Zaļie ziemas salāti ar granātāboliem un saldskābo mērci

Sastāvdaļas

200 g svaigu spinātu lapu (vai jebkuru citu salātu lapu)

1 sarkanā paprika

1 avokado

1 neliels saldskābs, sulīgs ābols vai 1 bumbieris

puse granātābola

sauja riekstu (valrieksti, pekanrieksti vai mandeles)

Mērcei:

3 ēdamk. olīveļļas

1 ēdamk. balzametiķa

2 ēdamk. citrona sulas

1 ēdamk. medus

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Papriku, ābolu vai bumbieri (var ņemt abus) un avokado notīra un sagriež šķēlēs, riekstus sakapā, attīra granātābola sēklas. Lielā bļodā samaisa visas mērces sastāvdaļas, pievieno salātu lapas, augļus, pusi no kapātajiem riekstiem un granātābola sēklām. Salātus kārto uz šķīvja, pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem un granātābola sēklām. Šie salāti ļoti labi papildinās svētku cepeti!

Izklaide

Muzikālā apvienība “Ēriks Palkavnieks & Popkorni” izdevuši savu otro kopdarbu “Reiss uz Londonu”. Šis ir turpinājums TV personības Palkavnieka un viņa draugu iesāktajai sadarbībai vasarā, kad tika izdots debijas singls “Netveramā”.

Svarīgākais