RECEPTE: Tiramisu ar banāniem

© Leonīds Gusevs

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 400 g vājpiena biezpiena

• 350 g maskarpones

• 2 ēdamkarotes Mokas liķiera

• rums vai daži pilieni ruma esences

• 100 g cukura, 150 ml stipras kafijas

• 150 g cepumu Dāmu pirkstiņi

• 4 banāni

• 2 ēdamkarotes kakao

PAGATAVOŠANA: ka biezpiens graudains, to izberž caur sietu, ja sulo - sietā notecina. Biezpienam pievieno maskarponi, rumu vai ruma esenci, pusi no cukura daudzuma, Mokas liķieri, visu saputo viendabīgas konsistences masā un atdzesē. Cepumus pa vienam ātri iemērc aukstā kafijā, kārto veidnē. Cepumiem pāri liek pusi no saputotās masas, pa virsu noklāj vēl vienu cepumu kārtu, virs tās liek banānu šķēlītes un biezpiena-siera masu. Desertu pārkaisa ar kakao pulveri. Tiramisu vairākas stundas atdzesē ledusskapī. Ja gatavo bērniem, desertam alkoholu nepievieno!



Izklaide

Daudzsološā latvju jaunā rokgrupa “Everet” klausītāju vērtējumam nodevusi savu jaunāko singlu “Kāpēc” un tam veltīto videoklipu, kas tapis sadarbībā ar kultūras namu “Atmoda”.

Svarīgākais