ēdiens

14.dec 2016
Nav noslēpums, ka studentu ikdienas ritms starp lekcijām, eksāmeniem un citām aktivitātēm ir saspringts, tāpēc ēšanai un maltītes baudīšanai studenti bieži vien atvēl maz laika, bieži izvēloties maltīti līdzņemšanai, tā secināts Narvesen veiktajā Latvijas studentu ēšanas paradumu aptaujā. Līdzās smalkmaizītēm un karstmaizēm, studenti nevar iedomāties savu ikdienu bez kafijas, kas, kā atzīst paši studenti, jo īpaši svarīga kļūst eksāmenu un sesijas laikā.
11.dec 2016
Taizemiešu virtuvē kokosriekstu piens ir neatņemama ēdienu sastāvdaļa. To pievieno zupām, sautējumiem, desertiem.
5.dec 2016
Kāda atjautīga sieviete vārdā Lea Mohmedi izgudroja veidu, kā saviem bērniem iemānīt dārzeņus, kurus tie citkārt ēda nelabprāt. Viņa šīs ēdiena dekorācijas publicē arī sociālajos medijos un tādējādi cer iedvesmot arī citus vecākus.
27.nov 2016
Lai labi garšo!
26.nov 2016
Lai labi garšo!
25.nov 2016
Sula sagatavota, ievārījumi, kompoti un visi pārējie ziemas laikam domātie krājumi sarūpēti, pat vīns ielikts, un lielais grozs, ābolu pilns, stāv virtuvē un gaida, kad aromātiskie augļi pārtaps ābolkūkā, pankūkās, plātsmaizē, pīrādziņos.
13.nov 2016
Jau pēc dažām dienām svinēsim Latvijas 98. dzimšanas dienu, tāpēc vajadzētu jau laicīgi sākt domāt par atbilstošu svētku galdu. Šī dzērveņu jogurta želeja ne vien lieliski garšos, bet arī izskatīsies atbilstoši svētku tematikai.
4.nov 2016
Gandrīz ikvienam no mums garšo karstas, kraukšķīgas maizītes ar sulīgu gaļas un siera pildījumu. Itāļi, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām nacionālās virtuves glabātājiem, ir tie, kas iepazīstināja pasauli ar vienu no gardākajām maizītēm – panini, kas ir Itālijas vizītkarte līdz ar picu un pastu. Kā radās šī maltīte un kas lācītim vēderā?
29.okt 2016
Rudenī aktuāls kļūst jautājums par to, kādus ēdienus pagatavot no ķirbja, jo ar ceptu ķirbi nevienu vairs nepārsteigsi. 
3.okt 2016
Katram no cilvēkiem kaut kas garšo vairāk un kaut kas mazāk. Tomēr maltītes izvēlē ne vienmēr ir jāvadās tikai pēc savām garšas kārpiņām. Ir jāņem vērā arī sava zodiaka zīme un ēdiens, kas atbilst tieši tai.
2.okt 2016
Vairāki atjautīgi cilvēki ir izdomājuši veidus, kā iecienīto maltīti servēt daudz atraktīvākā veidā par ierasto. No šīm bildēm ikviens var smelties iedvesmu un arī savus nākamos ēdienus izdekorēt kā īpašāk.
24.sep 2016
Ja mums iegadās brīdis, kad var papētīt tendences savā ēdienkartē, bieži vien atklājas, ka tai nav īpaši ciešas saistības ar gadalaiku. Jo gandrīz visus produktus var dabūt tikpat kā vienmēr. Tas nedaudz apslāpē rudens pilnbrieda izjūtu, kad visa tik daudz un viss tik svaigs, vērtīgs, vitamīniem bagāts. Lai izdodas bagātināt arī savu ēdienkarti!
6.aug 2016
Kāda mērcīte, kas noder dažādās dzīves situācijās, kas saistītas ar ēdiena baudīšanu, vienmēr ir īsts atradums. Iemērc tajā kādu dārzeni, kartupeļa šķēli, čipsus, kraukšķīgu vistu spārniņu, pārlej salātiem, un izsalkums apklusināts.
5.aug 2016
Starp tenisa kortiem, Latvijas Nacionālo teātri un vecāko Rīgas parku paslēpies Pagalms – kafejnīca, kurā starp kontrastu pārpilnību rasts balanss, lai savienotu šķietami nesavienojamo – vienkāršību un izsmalcinātību.
23.jūl 2016
Kas var būt labāks par šo: vieglai maltītei karstā vasaras dienā – kāda auksta zupa, kas gan piesien dūšu, gan patīkami veldzē. Klasiku klasika – auksta zupa ar bietēm uz kefīra bāzes – ir zināma katram, taču variāciju var būt neiedomājami daudz.
21.jūl 2016
Lai labi garšo!
15.jūl 2016
Zemeņu laiks katru gadu ir kā dabas dāvana šo brīnišķīgo ogu cienītājiem.
9.jūl 2016
Spēcīgo piparmētras aromātu nevar nezināt, jo košļājamā gumija, zobu pasta vai šokolāde ar tās piedevu nav nekāds retums.
8.jūl 2016
Ātri, vienkārši, viegli – kā rotaļājoties – dārzeņu grilēšana paver nebeidzamas iespējas un ļauj vaļu jebkurai improvizācijai, turklāt dārzeņi ir lieliska uzkoda, kamēr grilējas un sānus brūnina kāds kārdinoši gards gaļas kumosiņš.
5.jūl 2016
Ievērojot, ka mazs bērns konsekventi atsakās no jaunu produktu izmēģināšanas ēdienkartē, vecāki bieži satraucas un savā izmisumā pat mēdz izmantot ēdiena "iemānīšanas" taktiku. Tomēr jāatceras, ka vecāku uzdevums nav savam bērnam likt jauno ēdienu ēst par katru cenu. Jāiemāca to tikai pagaršot, iesaka Inita Kaže, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu gastroenteroloģe un kampaņas par mazu bērnu pareizu uzturu "Mazais nav lielais" eksperte.