Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
75 Selgas cepumi
660 g biezpiena
300 g 35% saldā krējuma
220 g cukura
100 g upeņu ievārījuma
1 šķipsniņa vanilīna
Rotāšanai:
50 g dzērveņu
100 g Selgas cepumu
10g pūdercukura
Pagatavošana:
saldo krējumu sakuļ ar cukuru un vanilīnu. Pievieno biezpienu (pirms tam rūpīgi samīca, lai nebūtu kunkuļu). Uz cietas pamatnes cieši vienu pie otra liek 25 cepumus. Cepumu pamatnei uzklāj apmēram trešdaļu biezpiena masas. Virsū klāj vēl vienu kārtu no 25 cepumiem, kurai uzsmērē upeņu ievārījumu. Pāri liek pusi atlikušās biezpiena masas. Veido pēdējo cepumu kārtu. Tortei pārklāj atlikušo biezpiena masu. Tortes virsmai un sāniem uzkaisa sasmalcinātus cepumiņus. Rotā ar dzērvenēm un pūdercukuru. Torte pirms ēšanas vismaz 6 stundas jātur aukstumā.