Dermatoloģe Lauma Valeine dalās padomos, kā vīriešiem novecot skaistāk

© Foto: Pexels.com

NRA TV studijā viesojās ārste, dermatoloģe, Dr. Valeines klīnikas vadītāja Lauma Valeine, lai pastāstītu par vīriešu skaistumkopšanu.

“Jāteic, ka mūsdienās ir daudz mītu, stereotipu, kas ir saistīti ar vīrieti un skaistumkopšanu. Bieži vien domas - īsts vīrietis, ko tad es - ir klātesošas, taču rūpes par ādas veselību vīrietim ir būtiskas,” uzsver Lauma Valeine.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Tas nav ne zīmogs, ne stigma, ka vīrietis var sevi kopt un rūpēties, saglabājot savu vīrišķību.

Kopšanas minimums

Īsta vīrieša kopšanas minimums ir ziepes, ūdens, kāds labs attīrošs sejas gēls, putas un, protams, skūšanās piederumi.

Noderēs arī ādas mitrinātājs, krēms un atbilstoši sejas ādas tipam un vecumam jāizvēlas kopšana.

Tāpat arī vīriešiem ir būtiska aizsardzība no saules. Uz vīriešiem attiecas tieši tas pats, kas uz visiem pārējiem. Saule ir pirmais un būtiskākais novecošanās faktors.

Lai vīrieši novecotu skaistāk, ne tik ātri, saules aizsardzība ir tas, ko iesaku.

Foto: Pexels.com

Ja mēs runājam par vīrieti, kurš vairāk grib piedomāt par ādas veselību un skaistumu, lai viņš ilgāk izskatītos jauns, tad acu zona ir tā, kas noveco visātrāk, tāpēc ieteiktu lietot acu zonai paredzēto krēmu.

Procedūras, kas ir nepieciešamas

Ņemot vērā, ka vīriešu āda ir specifiskāka, jo viņiem jau no dabas ir labāka ādas struktūra, labākas kolagēna rezerves, vairāk tauku dziedzeru. Un, pateicoties tādam hormonam, kā testosterons, kas nepārtraukti izstrādājas, viņi noveco vēlāk.

Šie bonusi liek domāt, ka vīrieši var mazāk kopt savu sejas ādu, kas visbiežāk arī tā ir, bet ir nianses, ko ir vērtīgi zināt, kā arī darīt.

Vīriešiem svarīga ir regulāra sejas attīrīšana.

Sejas ādas attīrošās procedūras vīriešiem ir Nr.1. Tās ir procedūras, ko ieteiktu, lai palutinātu ādu.

Neaizmirsīsim, ka tā ir arī enerģijas apmaiņa, līdz ar to stresa pilnajā ikdienā 1- 2 reizes mēnesī palutināt ādu, ir minimums.

Foto: Pexels.com

Ja es runāju par savu procedūru klāstu, tad botulīna terapija ir vislabākais instruments aktīvās mīmikas koriģēšanā, mīmisko krunku samazināšanā. Tāpat nereti vīrieši izmanto šo procedūru pastiprinātas svīšanas korekcijai.

Arī botulīna terapijas pavasara un vasaras sezonā, vismaz manā praksē, ir procedūra vīriešiem Nr.1.

Dermatoloģiskās procedūras

Foto: Pexels.com

Ja runājam par dermatoloģiskām procedūrām, tad noteikti tā ir liekā apmatojuma likvidēšana, kas ikdienā ir traucējoša, tā skar arī vīriešus.

Tas ir pilnīgi normāli, ka ar dažādām metodēm - kosmetoloģiskām, dermatoloģiskām vīrieši saskaras un ikdienā to izmanto.

Protams, mūsdienās arī daudzas sejas ovālu, audu kvalitātes uzlabošanas procedūras vairs nav tikai sieviešu privilēģija, bet tās labprāt izmanto arī vīrieši.

Ja runājam par pasaulē, kā arī Latvijā pieejamām procedūrām, tad ir “EMFACE” procedūra, kas stimulē muskuļu atjaunošanos un ir kā pasīvais muskuļu treniņš, bet ar tās palīdzību var uzlabot sejas ovālu.

Mums klīnikā ir arī radiofrekvences un mikroadatu procedūra, kas ne tikai uzlabo audu kvalitāti, bet ir ieteicama tiem, kam pusaudžu vecumā vai vēlāk, ir bijušas pinnes, kā arī bieži pēc aknes ir rētas uz sejas un atstājušas pēdas. Arī vējbaku pārslimošanas rezultātā iegūtās rētas var labot, jo arī vīrietis vēlas uzlabot audu kvalitāti.

Acu zona nodod vecumu gan sievietēm, gan vīriešiem, tāpēc ļoti populāra ķirurģiska procedūra ir augšējo, apakšējo plakstiņu bleferoplastika, kas ir liekās ādas noslīdējuma plakstiņu likvidēšana.

Tā ir ieteicama, jo tā ne tikai uzlabo izskatu, bet arī dzīves kvalitāti.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais