Kad Latvijas pelēkais laiks jau nogurdinājis, viens no labākajiem veidiem, kā silto gadalaiku vēsmas ienest ikdienā, ir savā maltīte uzburt dienvidu sauli. Kā pašmāju ēdienu padarīt acīm tīkamāku un garšu kārpiņām - meksikāniskāku - padomus sniedz restorāna Tex-Mex Republic pārtikas tehnoloģe Aija Ruzaiķe.
Latvijas tirgotāju asociācija sadarbībā ar Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumu uzsākusi pētījumu, lai noskaidrotu patērētāju viedokli par populārākajiem gaļas produktiem Latvijā. Veicot slēpto degustāciju, vairums patērētāju par garšīgāko starp vārītajām desām izvēlējās Doktordesu Ekstra (“Forevers”) un desu Doktora Ekstra (“Rīgas Miesnieks”).
Valdība otrdien atbalstīja izglītības iestādēs, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās atļauto pārtikas vielu saraksta papildināšanu, atļaujot pārdot arī šķīstošo kafiju un produktus, kurus gatavo no žāvētiem augļiem, ogām, dārzeņiem un sukādēm.
Sociālajā medijā facebook grupā "Palīdzēsim viens otram'' ir ievietots palīdzības lūgums no kādas ģimenes Tukumā, kurai ļoti būtu nepieciešama pārtika un apģērbs bērniem.
Piena zupas ir vienkārši un ātri pagatavojamas, arī viegli sagremojamas. Jāatzīst, ka tās ir arī lētākas nekā citas zupas, taču jautājums – cik bieži tās iekļauj ēdienkartē. Galvenais – nevajag uzskatīt, ka tām jābūt tikai bērnu ēdienkartē.
Vistas gaļas burvība slēpjas ne vien tās diētiskumā un uzturvielu bagātībā, bet arī neskaitāmajos veidos, kā to iespējams pagatavot. Sākot no klasiskas, pannā ceptas filejas, beidzot ar sātīgiem, pildītiem vistas gaļas rullīšiem – iespējas ir dažnedažādākās! Lai atklātu sev tīkamāko vistas gaļas maltīti vai ienestu jaunas vēsmas savā ēdienkartē, putnu gaļas zīmola “Tallegg” meistari piedāvā tev piecas idejas, ko “uzburt” savā virtuvē.
14. janvārī, atklājot Rīgas- Gaujas - kā Eiropas gastronomijas reģiona 2017 pasākumu ciklu- Rīgā notiks līdz šim vēl nebijuši svētki – pirmais Rīgas ielu ēdiena festivāls.
Pēc nesen notikušajām Ziemassvētku svinībām, kad gatavoti trejdeviņi gada nogales svētkiem raksturīgie ēdieni un klāts bagātīgs galds, nebūt nav viegli atrast interesantas un vienkārši pagatavojamas receptes Jaungada sagaidīšanas maltītei. Lai Jaungada svinībās izdotos pārsteigt sevi un citus ar jauniem ēdieniem, nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģināt garšīgus, veselīgus un viegli pagatavojamus svētku ēdienus, kas labi papildinās tradicionālo maltīti un piešķirs svinībām jaunas garšu nianses.
Kad dzestrums un aukstums lien aiz apkakles, ir pēdējais laiks padomāt par organisma stiprināšanu un enerģijas uzlādēšanu. Maltītes un dzērienu dažādošana un papildināšana ar vitamīniem bagātiem produktiem, kas spēcina, stimulē asinsriti, paaugstina mūsu spējas pretoties jebkurām infekcijām un vīrusiem un vienlaikus arī sasilda un apgādā ar papildu enerģiju, ir tieši tas, kas šobrīd visaktuālākais.
Kāda sieviete sociālajā medijā Facebook ir dalījusies ar skaudru informāciju - kādai ģimenei ar diviem bērniem trūkst pārtikas. Tieši tāpēc viņa vēlas palīdzēt un aicina ikvienu pievienoties un ziedot par visvienkāršākos pārtikas produktus.
Kāda sieviete raidījuma "Bez Tabu" sūdzību dēlim ir iesūtījusi vairākas fotogrāfijas, kurās redzams, ka bērniem skolas pusdienās tiek pasniegta jēla gaļa.
Pastinaks nepieder pie tiem dārzeņiem, ko ierasts bieži ierindot iepirkumu sarakstā. Taču ar to ir vērts iepazīties tuvāk un sadraudzēties, jo šim vērtīgajam un uzturvielām bagātajam dārzenim var atrast interesantu un dažādu izmantojumu ikdienas vai svētku ēdienkartē.
Svaigas gailenes, baravikas, bekas un citas sēnes varam lasīt un baudīt tikai sezonāli, bet šampinjonus ēst gatavošanai varam izmantot visu gadu. Īpaši iecienīti tie ir ziemā, kad šampinjonu svaigā garša un smarža atsauc atmiņā meža klātbūtni un ir jo īpaši pievilcīga.
Tuvojoties Ziemassvētku pasākumiem bērnudārzos un skolās, aktualizējas jautājums - ko nest cienastā, lai svētku galds būtu gan svinīgs, gan veselīgs. Par gardumu izvēli bērniem stāsta eksperti - pediatre Sanita Mitenberga, pavārs Normunds Baranovskis, kā arī uztura speciāliste Inga Pūce.