Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

GARDĒŽIEM: Viegli pagatavojamas mērces grila ēdieniem

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces.

Grilētu zemeņu mērce

Sastāvs:

•500 g notīrītu zemeņu;

•40 g brūnā cukura;

•Viena tējkarote svaigi sakapāta estragona;

•30 ml olīveļļas;

•Sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Ogas uzliek uz mēreni karsta grila, uzliek vāku. Pēc aptuveni divām minūtēm ogas noņem no grila un bļodā sastampā kopā ar pārējām sastāvdaļām, kamēr zemenes vēl ir siltas. Pasniedz ar grilētiem gaļas ēdieniem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā