GARDĒŽIEM: Viegli pagatavojamas mērces grila ēdieniem

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

2.lapa

Dūmota majonēze

Sastāvs:

•500 ml rapšu vai vīnogu kauliņu eļļas (ar neitrālu garšu);

•Sauja siena (ja nav pieejams pašu piemājas pļavās, tad siens ir nopērkams, piemēram, specializētajos zoo veikalos);

•10 olu dzeltenumi;

•Sāls, pipari un citronu sula pēc garšas.

Pagatavošana:

Lielā katlā (ieteicams ārpus telpām) ugunsdrošā vietā ieliek sienu un aizdedzina. Kamēr tas vēl deg, pārlej pāri eļļu. Atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam nokāš caur smalku sietu. Olu dzeltenumus blenderē ar rokas blenderi šaurā traukā, līdz masa kļūst gaišāka. Turpinot blenderēt, lēnā strūklā pievieno iegūto eļļu. Svarīgi, lai eļļa netiktu pievienota pārāk strauji. Kad visa eļļa pievienota un majonēze kļuvusi bieza, pievieno sāli, piparus un citronu sulu pēc garšas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā