RECEPTE: Ābolu pīrāgs

© Leonīds Gusevs

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 90 ml piena

• 60 g miltu

• 100 g cukura

• 3 olas

• 1 tējkarote cepamā pulvera

• 2 ēdamkarotes augu eļļas

• 2 ēdamkarotes sviesta

• 1 ēdamkarote konjaka

• 4 āboli

• 3 ēdamkarotes valriekstu

PAGATAVOŠANA: olas sakuļ ar cukuru, līdz veidojas gaisīga masa. Mīklai pievieno miltus, cepamo pulveri, augu eļļu, pienu un konjaku, sakuļ viendabīgu mīklu. Ābolus sagriež ļoti plānās šķēlītēs un pievieno mīklai.

Cepamo formu ieziež ar sviestu, iekšā klāj un plānā kārtā vienmērīgi izlīdzina mīklu, liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 30 minūšu.

Sagatavo pīrāga virskārtu: vienu olu sakuļ ar 80 g cukura un divām ēdamkarotēm izkausēta sviesta. Jau gatavam pīrāgam pārlej maisījumu, pārber ar drupinātiem valriekstiem un cep vēl 15 minūšu.



Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.