LifeHacks.lv / Autori

7.feb
Produktu sasaldēšana ir lielisks veids, kā izvairīties no ēdiena izšķērdēšanas, kā arī šādi iespējams ilgāk atsevišķus produktus saglabāt labus ēšanai. Daudzus pārtikas produktus var sasaldēt un tie atkūstot nemaina konsistenci, garšu, bet ir produkti, kurus labāk nelikt saldētavā, jo aukstā temperatūra tos var sabojāt! Šie būs 10 kulinārijā plaši izmantoti produkti, kurus nav ieteicams sasaldēt!
6.feb
Vai var būt tā, ka atsevišķi alkohola veidi izraisa smagākas paģiras nekā citi? Izrādās, ka var!
5.feb
Eksperti apgāž mītus, kas pastāv gadu gadiem, kā ātrā veidā izārstēt saaukstēšanos. Lai arī pastāv uzskats, ka šīs metodes strādā, eksperti izceļ, ka tā nav!
4.feb
Šie produkti var būt potenciāli bīstami, ja netiek pareizi pagatavoti! Uzzini, kuri ir pasaulē bīstamākie produkti!
3.feb
Daudzi no mums gadu iesāk ar jauniem mērķiem un vēlmēm. Taču, ieslīgstot ikdienā veicamo darbu un rutīnas slazdā, mēs mēdzam aizmirst pirms dažām nedēļām paustās apņemšanās. Eksperti iesaka padomus, kas palīdzēs pildīt sev dotos solījumus.
2.feb
Jaunais gads bieži vien nāk ar apņemšanos dzīvot veselīgāk – vairāk kustēties, atteikties no kaitīgiem ieradumiem un sakārtot ēšanas paradumus. Taču, sākot domāt par veselīgu ēšanu, nereti šķiet, ka tas ir laikietilpīgi, dārgi un sarežģīti.
1.feb
Kamēr vēl veikalos pieejami mandarīni, ir laiks, lai gatavotu mandarīnu sīrupu.
31.jan
Olbaltumvielas ir būtiska mūsu uztura sastāvdaļa. Šī uzturviela ir īpaši svarīga mūsu muskuļu, ādas, iekšējo orgānu, īpaši sirds un smadzeņu, kā arī acu, matu un naglu veselībai. Mūsu imūnsistēmai ir nepieciešami proteīni, lai ražotu antivielas, kas cīnās ar vīrusiem. Vieglākais veids, kā uzņemt olbaltumvielas, ir ēst gaļu, zivis, olas un piena produktus. Tomēr labi olbaltumvielu avoti var būt augu valsts produkti.
30.jan
Uztura speciāliste Katlīna Zālmane nosauc 11 diētas, kuras nekādā gadījumā nevajadzētu ievērot!
29.jan
Kartupeļi ir iecienīts produkts kā Latvijā, tā arī citviet. No šī dārzeņa var pagatavot nevienu vien gardu ēdienu, tāpēc tos mīl cilvēki visā pasaulē.
28.jan
No pastas var pagatavot daudz gardus ēdienus, taču ir svarīgi zināt arī, kā to pareizi izmantot, lai ēdiens būtu debešķīgs. Lasiet rakstu un uzziniet, kādi ir pastas veidi un ar ko to pasniegt.
27.jan
Eksperti atklāj, ko darīt, lai apēstu mazāk ēdiena un nepārēstos, bet vienmēr justies paēdušiem!
26.jan
Vai aukstumam un locītavu sāpēm ir saistība, skaidro traumatologs, ortopēds Aleksandrs Omeļčenko, savukārt farmaceite Jeļena Bebre sniedz pirmās palīdzības padomus dažādas izcelsmes sāpēm.
25.jan
Eksperti nosauc četras pasaulē bīstamākās profesijas. Lai gan daudzi darbi piedāvā stabilitāti un drošību, citi prasa tādu drosmi un izturību, kāda piemīt tikai dažiem.
24.jan
Pirmie randiņi ir aizraujoši un satraucoši. Pareizo jautājumu uzdošana var palīdzēt mums iepazīt labāk otru personu. Tomēr nepareizu jautājumu uzdošana var padarīt sarunu neveiklu un neērtu. Pēdējā lieta, ko noteikti mēs vēlamies, ir, lai randiņš būtu kā intervija vai pratināšana. Tāpēc eksperti apkopojuši jautājumus, kurus nevajadzētu uzdot otram cilvēkam pirmajā randiņā, lai tas nekļūtu neveikls, neērts un nepatīkams!
23.jan
Glutēns jeb lipeklis ir ūdenī nešķīstošu olbaltumvielu grupa, kas atrodama kviešos, miežos un rudzos jeb graudaugos. Virspusēji domājot, var šķist, ka glutēnu satur vien maize, smalkmaizītes un kūkas. Taču tā nav! Glutēnu satur daudzi ikdienā bieži izmantoti pārtikas produkti. Cilvēkiem, kuriem ir glutēna nepanesamība vai tie, kuri vēlas no tā izvairīties, jābūt ļoti uzmanīgiem. Apkopojām dažus pārsteidzošākos produktu, kuri satur glutēnu!
22.jan
Alerģijas cilvēkiem var būt no jebkā. Pārtikas alerģija ir stāvoklis, kad atsevišķi pārtikas produkti izraisa netipisku organisma reakciju. Lai gan jebkurš pārtikas produkts var izraisīt alerģiju, ASV Pārtikas un zāļu pārvalde norāda, ka šie septiņi pārtikas produkti daudz biežāk par citiem izraisa alerģisku reakciju cilvēkiem.
21.jan
Pirmie randiņi vienmēr ir satraucoši. Mēs vēlamies atstāt labu iespaidu un vienlaikus iepazīt otru cilvēku. Pirmais randiņš var būt gan labs, gan slikts dažādu iemeslu dēļ. Viens no būtiskākajiem faktoriem ir sarunas, jo pirmajā randiņā vēlamies saprast, kāds ir otrs cilvēks. Reizēm pat viena niecīga frāze, jautājums vai viedoklis var izjaukt vēlmi iepazīt otru tuvāk. Ir vairāki temati, kurus, visticamākais, nav ieteicams apspriest pirmajā randiņā, lai tas noritētu gludi. Kurus tematus nevajadzētu pārspriest?
20.jan
Ja vasaras sezonā par šķidruma uzņemšanu parasti ir vieglāk atcerēties, tad rudenī un ziemā ūdens dzeršana nereti tiek atstāta novārtā. Aukstākos laikapstākļos var būt grūtāk uztvert slāpju signālus, turklāt arī svīšana apģērba slāņos ir mazāk pamanāma, tā rezultātā radot maldīgu priekšstatu, ka hidratācija ir pietiekama un ķermenim ūdens nepieciešams mazāk nekā karstā laikā. Farmaceite Alīna Fleišmane uzsver, ka tas ir mīts, un skaidro, kāpēc ziemas sezonā par ūdens dzeršanu jāpiedomā jo īpaši rūpīgi.
19.jan
Uzzini kaut ko jaunu par citrusaugļiem!
18.jan
Ikdienā regulāri nēsājot zelta rotaslietas, tās laika gaitā var mainīt savu mirdzumu un krāsu. Lai atgūtu rotu iepriekšējo mirdzumu, lieti var noderēt alus. Tā vismaz vēsta internets. Pārbaudīsim šo metodi - vai tiešām ar alu var zelta rotaslietas atkal padarīt mirdzošas?
17.jan
Svaigi garšaugi ēdieniem piedod pavisam citu garšu, tāpēc pavāri tos iesaka izmantot gatavojot maltītes. Kas jāņem vērā audzējot garšaugus mājās uz palodzes? Izlasiet un uzziniet!