Divas vienkāršas, bet ļot gardas vakariņu receptes

© pexels.com

Ja jums trūkst ideju, ko pagatavot vakariņās, tad smelieties iedvesmu no “Putnu fabrika Ķekava” pārtikas ekspertu iemīļotajām receptēm. Gardi, ātri un pavisam vienkārši!

Publicitātes foto

Tako ar vistu

Sastāvdaļas:

  • cāļa fileja vai šķiņķis 500 g;
  • santa Maria vistas tako garšvielas 1 gab.;
  • mini kviešu tortiljas vai cietās tako laiviņas 8 gab.;
  • sarkanā paprika 1 gab.;
  • sarkanais sīpols 1 gab.;
  • konservēta kukurūza 200 g;
  • santa Maria maigā tako mērce 1 bundža;
  • zaļās salātlapas 100 g.

Pagatavošana:

  • Vistas gaļu sagriež strēmelītēs un apcep vai cepeša gadījumā uzsilda uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Kad gaļa zeltaina, tai pievieno garšvielu maisījumu un 100 ml ūdens, samaisa un nedaudz pasautē.
  • Kārto tako. Katrā mīkstajā kviešu tortiljā vai cietajā tako laiviņā liek nedaudz zaļu salātlapu, 2 stienīšus sarkanās paprikas, pāris gabaliņu vistas gaļas, tai pāri konservētu kukurūzu un smalki sakapātu sarkano sīpolu

Publicitātes foto

Vraps ar sulīgu vistas fileju

Sastāvdaļas:

VISTAI

  • vistas fileja, šķiņķis vai gaļas atgriezumi no neapēstā vistas cepeša;
  • apelsīnu sula 100 ml;
  • čili pipars 1 gab.;
  • kukurūzas ciete 1 ēdamkarote;
  • sāls 1/2 tējkarote;
  • medus 2 tējkarotes;
  • sojas mērce 2 tējkarotes;
  • eļļa cepšanai.

VRAPAM

  • violetie kāposti 150 g;
  • svaigie gurķi 3 gab.;
  • burkāni 2 gab.;
  • lociņi 6 gab.;
  • vrapu plāksnes 6 gab.

Pagatavošana:

  • Vistas gaļu sagriež strēmelēs.
  • Gaļu apsāla, apber ar cieti un sajauc tā, lai tā vienmērīgi apklāj visus vistas gabaliņus.
  • Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas gabaliņus, līdz tie ir zeltaini. Tiem pievieno arī smalki sakapātus čili gabaliņus.
  • Pievieno sulu no 2 apelsīniem, sojas mērci, medu un mazliet sāls. Visu karsē, līdz izveidojusies lipīga mērce ap vistu. Noņem no uguns un atliek malā.
  • Burkānus un gurķus nomizo un sagriež smalkās standziņās. Violeto kāpostu sasmalcina garenās šķēlēs.
  • Tuvāk pie vrapa malas pret centru izkārto dārzeņus, vistu un lociņus. Pārloka tuvāk esošo malu, lai nosegtu pildījumu, pieloka arī sānu malas un aizrullē līdz galam.

Svarīgākais