RECEPTE. Olu salāti sviestmaizēm vai uzkodai

© Pixabay.com

Labi salāti nelielai uzkodai vai sviestmaizēm, lieliski garšo kā papildinājums pamatēdienam.

Sastāvdaļas

  • 8 olas
  • 4-5 zaļie lociņi
  • 120 ml majonēzes
  • 1-2 tējkarotes galda sinepju
  • ¼ tējkarotes paprikas garšvielu
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1․ Olas cieti novāra 10 minūtes. Atdzesē, noloba, sagriež nelielos gabaliņos. Lociņus sakapā.

2․ Liek olas un lociņus bļodā. Pievieno majonēzi, sinepes, papriku, sāli un piparus. Visu rūpīgi samaisa.

Labāk izvēlēties sinepes ar maigāku garšu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS SALĀTU RECEPTES!

Virtuvē

Ikvienam ir zināms, ka sapelējušu pārtiku nedrīkst ēst. Lai arī tas ir zināms, bieži vien cilvēki "piever acis" šim faktam un nogriežot nost no produkta bojāto daļu, atlikušo daļu apēd. Protams, nevajadzētu šādi rīkoties, jo tas nenozīmē to, ka atlikušā produkta daļa ir svaiga! Eksperti norāda, kurus pārtikas produktus kategoriski nedrīkst ēst, ja esat pamanījis uz tiem pelējumu!