Uztura noslēpumi

19.jun 2019
Milti un miltu izstrādājumi, piena šokolāde, augļi un dārzeņi šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir ievērojami sadārdzinājušies. Būtiski samazinājušās tikai dažu citrusaugļu cenas, liecina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra rīcībā esošā informācija.
17.jun 2019
Šogad jūnija otrajā nedēļā salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pagājušajā gadā būtiski augošas cenas miltiem un to izstrādājumiem, kā arī piena šokolādei, augļiem un dārzeņiem, liecina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) rīcībā esošā informācija.
15.jun 2019
Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs no sava ikdienas uztura izslēdz kādu produktu, kamēr 66% sevi uzskata par visēdājiem, proti - ikdienas uzturā viņi lieto gan dzīvnieku, gan augu izcelsmes produktus un nav tādu produktu, kurus viņi apzināti izvēlētos nelietot - liecina jaunākais “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss”.
14.jun 2019
Visu ātri salikt ledusskapī – tā ir aizņemtu cilvēku pieeja iegādātajiem produktiem. Jo sevišķi, ja tu mīti pilsētas dzīvoklī un esi atteicies no iebūvētā virtuves skapja, lai būtu vairāk vietas, un tev nav nekāda pieliekamā. Arī dzīves ritms nereti ir tāds, ka nevar īsti zināt, kad būs laiks kaut ko gatavot mājās un cik ilgi pārtikas krājumiem nāksies gaidīt, līdz kāds tiem pievērsīsies. Pēdējā laikā vides draugi aktualizē arī jautājumu par produktiem, kas tiek izmesti atkritumos, tā arī nenonākot galdā, jo beidzies derīguma termiņš.
13.jun 2019
Kāds Smiltenes kafejnīcas "Pasēdnīca" apmeklētājs sociālajos tīklos pasūkstījies gan par ēdiena kvalitāti, gan cenu, kas, viņaprāt, nav atbilstoša porcijas lielumam.
29.mai 2019
Lai atbrīvotos no liekā svara, ir jāmaina ēšanas paradumi. Lai to izdarītu, uzturā ir jānomaina ierastie produkti uz veselīgākiem. Vasaras un grila sezonas laikā viegli, sātīgi un veselīgi salāti ir ne tikai ieteicami uzturā, bet arī lielisks papildinājums gaļas un piknika ēdieniem. Šos salātus iecienījušas Holivudas zvaigznes, kuras pašas tos gatavo, iesaka un dalās ar savām receptēm sociālajos tīklos. Salāti ir ērti, viegli un ātri pagatavojami. Lai labi garšo!
27.mai 2019
Pikniki un grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu vasaras sezonas sastāvdaļu, un siltajā laikā gandrīz visi kāro ik pa brīdim nobaudīt uz oglēm gatavotus ēdienus, taču izcept tiešām gardu šašliku ir jāprot! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI apkopojusi padomus, kā pagatavot vislabāko gaļu! Izrādās - lai izdotos gards un sulīgs šašliks, ar īsto marinādi vien būs par maz!
14.mai 2019
Kāda Latvijas iedzīvotāja, taisot sviestmaizes, rikā atradusi priekšmetu, kuram tur patiesi nevajadzētu atrasties.
13.mai 2019
Sociālajos tīklos nonākuši foto, kuros it kā redzama peles galva brokastu pārslu pakā. Uzņēmums centies sazināties ar foto autoru, kā arī skaidro, vai maz šāds "atradums" tā ražotajos produktos ir iespējams.
24.apr 2019
Ir tik daudz dažādu ēdamlietu, kuras ieteicams ēst regulāri, turklāt laiku pa laikam apritē ienāk jauni, agrāk neiepazīti veselīgi produkti vai tiek atklātas jaunas vērtīgas īpašības tiem pašiem vecajiem, labi zināmajiem. Gadās arī tā, ka par ēdienkartes karali kļūst agrāk nepopulārs produkts, kurš, izrādās, efektīvi palīdz mazināt mūsdienu dzīvesveida nevēlamās sekas.
22.apr 2019
Kāds pircējs sociālajā tīklā facebook parādījis, ko atradis ātro uzkodu restorānā Siguldā iegādātā maltītē.
17.apr 2019
Pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” organizēja kulinārijas meistarklasi, lai izglītotu, kā no visbiežāk ziedotajiem pārtikas paku produktiem pagatavot gardas un veselīgas maltītes.
15.apr 2019
Vispirms jāaprēķina Dzīves ceļa skaitlis, ko iegūst, saskaitot dzimšanas dienas, mēneša un gada skaitļus. (Piemērs: dzimšanas laiks ir 1963. gada 19. oktobris: 1+9+6+3+1+9+1+0=30=3+0=3)
14.apr 2019
Likumsakarīga ir vēlēšanās, gadiem ejot, nezaudēt atmiņu un prāta gaišumu. Šā mērķa vārdā cilvēki risina krustvārdu mīklas, apgūst jaunas iemaņas, mācās no galvas dzejoļus, vingro, iesaistās sabiedriskās aktivitātēs un interešu grupās, lieto uztura bagātinātājus.
14.apr 2019
Kāds pircējs veikalā "Rimi" Āzenes ielā iegādājies makaronus un nākamajā dienā vēlējies tos pagatavot, taču tajos pamanījis kaut ko aizdomīgu, konstatējis, ka makaronu iepirkumā mīt kaitēkļi, vēsta raidījums "Bez Tabu".
13.apr 2019
Diētās ir kaut kas neatvairāmi pievilcīgs, pat tāds, kas liek ignorēt saprāta balsi, un bieži vien vislielāko interesi rada ne jau dažādu klīniku un ārstu veidotās sabalansētās uztura sistēmas, kuras godīgi runā arī par dzīvesveida maiņu un vingrošanu. Tā vietā daudzi pievēršas dīvainiem, ekstrēmiem ieteikumiem, kādu laiku aizrautīgi tiem seko un vēsta sociālajos tīklos, cik labi jūtoties, patiešām zaudē vairāk vai mazāk kilogramu, bet tad neiztur un visu atgūst.
12.apr 2019
Kamēr līdz plašākai auditorijai nonāca vēstījums, ka nevajag aizrauties ar pārtikas sāli – nātrija hlorīdu, tas ieguva krietni pārspīlētas formas: kulinārijas forumos internetā recepšu autori lepojas, ka sāli nelietojot pilnīgi nemaz, dzirdami aicinājumi aizvākt sālstrauciņus no galdiem mājās un restorānos vai aizstāt sāli ar pipariem, ķiplokiem, sīpoliem un citiem garšaugiem. Izveidojusies gandrīz vai sāls fobija, daļa cilvēku uzlūko to kā ienaidnieku, un dažs pat domā, vai neatteikties no piena produktiem, kuru sastāvā ir kādi dabas doti sāls miligrami.
12.apr 2019
Video parādīti 28 triki, kurus iespējams paveikt ar ēdienu. Daži no tiem patiesi pārsteidz!
11.apr 2019
Interesants virtuves eksperiments: pagatavot kaut ko no tām dārzeņu daļām, kuras parasti izmetam atkritumos. Šī pieeja kļūst arvien populārāka laikā, kad daudzviet pasaulē dažādas organizācijas cīnās pret pārtikas bezjēdzīgu izšķērdēšanu un aizvien skaļāk izskan aicinājumi pirkt produktus apdomīgi un izmantot tos pēc iespējas pilnīgāk.
10.apr 2019
Bariatrijas jeb kuņģa samazināšanas operācijas, kuru rezultātā pacienti atbrīvojas no liekā svara, pasaulē sekmīgi izmanto jau 30 gadus. Jūrmalas slimnīcā šādas operācijas veic jau 10 gadus.