Dietologi atklāj, kā notievēt, dzerot vīnu

© Ādolfs Mārtiņš Krauklis/F64

Lielākā daļa diētu pilnībā izslēdz alkohola lietošanu, taču ir kāda diēta, kur alkohols ir diētas pamatā, lai notievētu, raksta "changeua.com".

Runa ir par diētu ar nelielu daudzumu sausā sarkanvīna vai baltvīna. Tas ir pieļaujams, ka uzturā vispār nav ātro ogļhidrātu (cukurs) un tikai no rītiem var atļauties apēst ogļihdrātiem bagātu maltīti, piemēram, putru.

Runājot par vīna diētu, atļaujamais alkohola daudzums ir 150 miligrami alkohola dienā.

Tāpat šīs diētas laikā pilnībā jāatsakās no sāls lietošanas uzturā. Alkohols aiztur ūdeni organismā un, lai nepastiprinātu šo efektu, vēlams atteikties no sāls pilnībā.

No dzērieniem ir atļauti sausais vīns, zaļā tēja un ūdens. Vīna diētas laikā uzturā var lietot daudz olbaltumvielu.

Dīvaini

Klusā okeāna dziļākajās daļās mirdzošs dzeltens tārps ir apguvis izdzīvošanu vienā no toksiskākajām vietām uz Zemes. Apskalots arsēnā un sulfīdā no hidrotermālajām atverēm, tas neitralizē indes, pārveidojot tās zeltainos minerālu kristālos, pārvēršot nāvējošas ķīmiskas vielas mirdzošā aizsardzībā, vēsta “Sci Tech Daily”.

Svarīgākais