Esi zinošs! Vīnu un jūras produktu saderība

© Pixabay

Vīnzinis Mārcis Mitrevics (gardezi.lv) dalījies ar zivju un citu jūras produktu un vīnu saderības tabulu.

Vīnzinis atgādina, ka jebkuri tāda veida mēģinājumi sistematizēt subjektīvo katra cilvēka individuālo garšas izjūtu objektīvi dod jums tikai virzienu saskanīgākā vīna meklējumos, bet nekad 100 % negarantē, ka norādītā kombinācija būs absolūtās harmonijas garantija ikvienam no jums.

Saderības tabula veidota no jūras produktiem un zivīm, sadalot ēdienus grupās pēc to pagatavošanas principa un tad sīkāk, sadalot pa galvenajām izejvielām, kas var mainīt vīna izvēli. Savukārt, uz otras - līmeniskās ass sadalot vīnus pa to vispopulārākajiem, pieejamiem vīna veidiem un stiliem.

Vīnziņa veidotā saderību norādīt kā:

  • Zaļš - labas saderības iespējamība;
  • Dzeltens - vidējas saderības iespējamība;
  • Sarkans - zemas saderības iespējamība.

"Ar to vēlreiz uzsverot, ka pilnīgas precīzas patiesības ēdiena un vīna saderībā nav - viss ir tikai jūsu pašu rokās (vairāk gan degunā un mutē) un jūsu individuālās garšas harmonijas meklējumos," norāda Mārcis Mitrevics.

TABULA APSKATĀMA ŠEIT!

Svarīgākais