Jaunajos Fiskars Takumi nažos nemainīgi augstā kvalitāte apvienota ar Japānas tradīcijām, iedvesmojoties no unikālā slīpā dizaina, kas raksturīgs šīs kultūras gatavošanas rīkiem.
Cēsu rajonā sēņu sezona joprojām nav beigusies. Sestdien, 21.novembrī, dodoties uz mežu pēc egļu zariem, portālam nra.lv izdevās salasīt gailenes. Protams, vietumis bija redzamas arī krietni pāraugušas vai ūdeņainas sēnes, bet itin mierīgi varēja salasīt svaigi izaugušas, skaistas un saprātīga izmēra gailenes, kas arī garšoja pēc gailenēm, paprāvai sēņu mērcei ģimenes pusdienām.
Skābētus kāpostus šajā laikā prasmīgas saimnieces parasti jau ir sarūpējušas pašas, atliek vien izvēlēties, kādus ēdienus no tiem gatavot, – sautēt, izmantot tos salātos, bet varbūt ir kāre pēc pīrādziņiem ar kāpostiem.
Eiropas Savienības dalībvalstu pārtikas riska novērtēšanas institūcijas pēta Eiropas valstu iedzīvotāju pārtikas grozu un ēšanas paradumus, tādējādi noskaidrojot, vai ar ikdienā lietotajiem pārtikas produktiem tie uzņem visas organismam nepieciešamās uzturvielas, vitamīnus un mikroelementus un kāds ir potenciālais risks cilvēka veselībai, lietojot uzturā piesārņotus produktus.
"Pirms kādiem desmit gadiem apmeklēju "Dzīves skolas" nodarbības, kur tika sludināti veselīgas dzīves pamatprincipi. Ja atmiņa neviļ, uzsvars tika likts uz medu, vingrošanu un pirti. Šobrīd manā dzīvē vairs palicis tikai medus," vērtējoši saka foto ziņu aģentūras f64 fotogrāfs Kaspars Krafts.
"Ja gribas garšīgi paēst, tas ir spēcīgs stimuls iemācīties labi gatavot," balstoties uz savu pieredzi, zina teikt Dailes teātra aktieris Ivars Auziņš.
"Man patīk gatavot ēst, tā ir brīnišķīgāka atpūta, māksliniecisks un inovatīvs process," savu attieksmi pret dzīves kulināro pusi pauž aktrise, producente un docētāja Latvijas Kultūras akadēmijā Leonarda Ķestere-Kļaviņa.
Smiltsērkšķu augļi nav tikai vitamīnu avots vien. Mazliet pacietības, tos vācot no ērkšķainajiem zariem un apstrādājot, vēl mazliet – gatavojot ēdienus vai dzērienus, un mielošanās var sākties.
Popkorns ir viens no kukurūzas veidiem un pirmais produkts, ko speciāli gatavoja mikroviļņu krāsnī. Tas ir naturāls, ar mazu kaloriju daudzumu un patiesībā sātīgs.
Latvijas ģimeņu dziedāšanas svētku dalībnieki Sanita (39 gadi) un Didzis (44 gadi) Eglīši no Alūksnes iepazinās, mācoties Rīgas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumā.
Esmu pārliecināta – Jānis manā dzīvē ienāca tāpēc, ka biju gatava ģimenes dzīvei gan emocionāli, gan gluži praktiski," uz ēst gatavošanas prasmes lielo nozīmi, meklējot otru pusīti, norāda M. Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Veronika Plotņikova.
Ko izvēlēties – krējumu vai tā dēvēto krējuma izstrādājumu? Ņemt to, kas lētāks, vai tomēr papētīt produkta sastāvu un pārdomāt varbūtējos plusus un mīnusus? Kad naudas kļuvis mazāk, pircēji produktus izvēlas rūpīgāk.
Tik zīmīgs nosaukums ir mākslinieces Lindas Daņiļevskas un Jura Jakšpētera pirmajai kopīgajai izstādei, kas līdz 3. oktobrim apskatāma galerijā "Istaba". "Mums mājās ir liels galds, pie kura viss notiek.
Ja kompotu gatavošana rudenī ir jūsu ģimenes tradīcija un jūsmājās visi tos labprāt ēd, tad jautājumi ir nevietā un pieliekamais noteikti jau papildinājies ar kādu jaunu burciņu partiju.