Virtuve

28.mar 2014
Franču tradicionālo brokastu maizīti – kruasānu, kas ir cienīga piedeva pie rīta kafijas vai citā ēdienreizē – ar karsto šokolādi,var nopirkt dažādās tirdzniecības vietās, taču čaklākie kulināri cep paši šos brīnišķīgos mīklas trijstūrīšus.
28.mar 2014
Štovēti kāposti – latviešu virtuves klasika: sulīgi, smaržīgi, sātīgi, ar katru karsēšanas reizi arvien gardāki un gardāki... Protams, katrai namamātei ir sava, viņasprāt – tā vienīgā un vispareizākā recepte, bet: cik reizes kāposti garšoti, tik dažādas un atšķirīgas bijušas to garšas.
photo_camera
27.mar 2014
Par galda biešu vērtīgajām īpašībām zināms jau sen, priekšrocība – tās varam izmantot augu gadu, jo bietes nezaudē savu uzturvērtību. Salīdzinājumā ar citiem dārzeņiem, kā tās iedarbojas uz cilvēka organismu, līdzvērtīgu konkurentu šim populārajam dārzenim nav.
26.mar 2014
Šokolādes izmantojuma variācijas vērtējamas kā neizsmeļamas – jau konditorejā vien šokolādi iespējams iekļaut visdažādākajos ēdienos un atrast neskaitāmas jaunas iespējas kāruma izmantošanai.
photo_camera
26.mar 2014
Pavasaris mudināt mudina rosīties- dārzā, pagalmā un arī virtuvē. Šoreiz receptes iesaka restorāna Gutenbergs pavāre Anžela Levīzere.
photo_camera
26.mar 2014
Salāts salātam brālis, tomēr katra šķirne citādāka: atšķiras krāsa, lielums, lapu stingrums, garša un spēja paciest karsēšanu. Ja, katlam tuvojoties, lapu salāts no šausmām ģībst, tad Āzijas kāposts Pak choi vokpannā pārvēršas kraukšķīgā gardumā. Šoreiz Māja vērtē lielveikalos iegādātus no tuvām un tālām zemēm nākušus salātus.
photo_camera
25.mar 2014
Kā apmierināt izsalkumu karstā laikā? Ar auksto zupu, jo tā ir gan patīkami atvēsinošs dzēriens, gan gards un sātīgs pamatēdiens. Aukstā zupa pakļaujas pārvērtībām un variācijām, tāpēc ikviens var ļauties improvizācijai un izdomāt pats savu recepti!
24.mar 2014
Recepti piedāvā restorāna Vincents virspavārs Ivans Šmigarevs
24.mar 2014
Bieži vien ledusskapī glabājas pāris dienas iepriekš nopirkts, nedaudz apkaltis siera gabaliņš, vārīti makaroni vai neliels desas gabaliņš. Protams, to, kas nav apēsts un vairs nav tik svaigs, var izmest laukā, taču steigties nevajag.
23.mar 2014
Receptes piedāvā Trusis kafe pavāri Kārlis Karnītis un Kristaps Glūdiņš
22.mar 2014
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
21.mar 2014
Latvieši var lepoties ar savu prasmi pazīt, ievākt savvaļā vai izaudzēt dārzā augus, no kuriem var gatavot gardas tējas. Šajās zālītēs ir dabas spēks, daudzas lieto pret visādām kaitēm, bet ne jau tas šoreiz ir galvenais.
21.mar 2014
Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.
21.mar 2014
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
20.mar 2014
Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.
20.mar 2014
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
20.mar 2014
Rīdziniece Līga Štāle ēst gatavošanu uzskata par ikdienas nepieciešamību, taču, dzīvojot mājās ar bērniem, aizvien vairāk pievērsusies virtuves lietām. «Manā ģimenē gatavoju tikai es, pārējiem patīk ēdienu baudīt,» saka Līga.
19.mar 2014
Siļķe ir viena no populārākajām aukstajām uzkodām ikdienā, un arī svētku galdā sālītas siļķes gabaliņi kopā ar sīpolu nav retums.
19.mar 2014
Visā pasaulē kā izsmalcinātu gardēžu delikatese un īsts afrodiziaks tiek uzskatīti gliemežu ikri, gliemežu pastēte, no gliemežiem gatavo šašliku, desas, omletes, tos vāra zupās, pasniedz kopā ar garšaugiem. Šodien daudzu Eiropas valstu nacionālās virtuves vairs nav iedomājamas bez daudzveidīgiem ēdieniem, kas gatavoti no ēdamajiem gliemežiem. Kaut lēni, tomēr gliemeži ienāk arī latviešu ēdienkartē.
19.mar 2014
Lavašs ar pildījumu ir ātri pagatavojams jebkurai ēdienreizei, pildījumu var veidot pēc savas fantāzijas. Lavaša pildījumā var izmantot sieru, arī kausētu un svaigu, krabju nūjiņas, visdažādāko gaļu, tunci, marinētus gurķus, ķiplokus, tomātus, papriku, gurķi, avokado, kādu salātlapu un zaļumus.
18.mar 2014
Cepumiem macarons nav nekādas saistības ar makaroniem, taču ar Franciju gan, jo tie tāpat kā krusāni ir franču konditorejas lepnums. Un ne tikai tur, bet daudzviet pasaulē un arī Latvijā pamazām sāk iepazīt krāsainos macaronus.
17.mar 2014
Tiramisu vislabāk baudīt aizvērtām acīm! Jau pirmo deserta karoti ēdot, šķitīs, ka sāk augt balti, pūkaini spārniņi – kā eņģelim. Vēl viena karote gaisīgā, pieneņpūkai līdzīgā kāruma, un droša pārliecība, ka sēdi uz mākoņa un traucies tuvāk debesīm – raižu un kreņķu par ikdienas problēmām nav, par liekām kalorijām arī nedomājam! Recepti iesaka itāļu restorāna Fellini vecākais pavārs Edmunds Strods.