Viegli pagatavojama kūka, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem.
4 olas
100 g baltā cukura
250 g brūnā cukura
100 g sviesta
3 burkāni
3 āboli
300 g miltu
2 ēdamkarotes kartupeļu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
2 tējarotes kanēļa
1 tējkarote piparkūku garšvielu
žāvēti augļi un sukādes.
Olas saputo ar balto un brūno cukuru.
Izkausē sviestu. Kad tas padzisis, pievieno saputotajām olām ar cukuru.
Burkanus un ābolus nomizo un sarīvē. Tad sarīvēto masu iemaisa olu un sviesta masā.
Tajā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un garšvielām. Žāvētos augļus un sukādes apviļā kartupeļu miltos un iecilā mīklā. Ja žāvētie augļi ir cieti un sažuvuši, tos iepriekš izmērcē karstā ūdenī. Ja kūka paredzēta tikai pieaugušajiem, tad žāvētos augļus var izmērcēt rumā.
Visoptimālāk kūku cept aptuveni 24-26 cm lielā formā. Cep aptuveni 50 minutes 180 grādu temperatūrā. Kūkas gatavību, kā parasti, pārbauda ar koka irbulīti.
Vairāk receptes šeit