Par vairāk nekā 20 00 pētīs, kā pasažieri izmanto sabiedrisko transportu atsevišķos novados

© Ģirts Ozoliņš / F64

Pētījumu par sabiedriskā transporta pasažieru apmierinātību ar reģionālo sabiedrisko transportu un braukšanas paradumiem konkrētos novados veiks SIA "SKDS" par 20 441 eiro, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Autotransporta direkcijas (ATD) izsludinātajā konkursā pieteicās tikai "SKDS", tādējādi piedāvājumu atzina par saimnieciski izdevīgāko.

Iepirkuma nolikumā teikts, ka "SKDS" būs jāveic socioloģiskais pētījums un jānoskaidro reģionālā sabiedriskā transporta pasažieru apmierinātība ar reģionālo sabiedrisko transportu un viņu braukšanas paradumiem konkrētos novados atbilstoši ATD dotajiem darba uzdevumiem un sagatavotajiem aptaujas jautājumiem.

Pētījumā iekļaujamie novadi ir Saldus, Jēkabpils, Krāslavas un Ogres novads.

Pētījuma rezultāti un analīze "SKDS" jāiesniedz līdz šā gada 1.decembrim.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "SKDS" pērn strādāja ar 1,89 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 55,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 23,2% - līdz 14 131 eiro.

Kompānija reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 42 672 eiro. "SKDS" īpašnieki ir Arnis Kaktiņš (83,01%) un Indra Junde (16,99%).

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.