Jūrmalā apkopos iedzīvotāju idejas par satiksmes drošības uzlabošanu Poruka prospektā

© Kaspars Krafts / F64

Nākamnedēļ, 29.oktobrī, plkst.18, Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā notiks "Iedzīvotāju ideju platforma: paradumu maiņas darbnīca" par satiksmes drošības uzlabošanas zonas izveidi Poruka prospektā, aģentūra LETA uzzināja Jūrmalas pašvaldībā.

Darbnīca tiek organizēta projektā "Inovatīvi mobilitātes risinājumi zaļai un drošai pilsētvidei". Tajā plānots izveidot satiksmes drošības uzlabošanas zonu 1,2 kilometru platībā Poruka prospektā.

Drošības zona ietver teritoriju posmā no Mellužu estrādes līdz Jaundubultiem - pie Jūrmalas Pumpuru vidusskolas abām ēkām, pirmsskolas izglītības iestādēm "Namiņš" un "Taurenītis", Jūrmalas Mūzikas vidusskolas, Jūrmalas Mākslas skolas, Jūrmalas Centrālās bibliotēkas. Tā ir arī teritorija Upes ielā, kas ved uz Mellužu estrādi, pie dzelzceļa stacijām "Pumpuri" un "Jaundubulti", teritoriju savienojumos ar autobusu pieturvietām "Pumpuri" Kronvalda ielā, "Raiņa priedes" Mēmeles ielā, "Jaundubulti" Alauksta ielā un "Lielupes iela" Lielupes ielā.

Projekta īstenošanas rezultātā plānots palielināt satiksmes drošību visiem satiksmes dalībniekiem - gan kājāmgājējiem, gan transportlīdzekļu vadītājiem, ieviešot tādus mobilitātes risinājumus un satiksmes organizācijas izmaiņas, kuru nepieciešamību pamato pētījumā iegūtie dati un noskaidrotās iedzīvotāju vajadzības.

Projekta īstenotāji aicina jūrmalniekus, kuri dzīvo vai ikdienā pārvietojas maršrutā Melluži-Pumpuri-Jaundubulti, piedalīties darbnīcā par Poruka prospekta attīstību un drošības zonu izveidi.

Darbnīcā plānots kopā definēt un kartēt esošos izaicinājumus skolēnu, skolas personāla un iedzīvotāju pārvietošanās paradumiem. Tāpat iecerēts diskutēt par konkrētām idejām pilsētvidei un veidosim idejas risinājumiem Poruka prospektā, Lielupes, Krišjāņa Valdemāra un citām ielām.