Siguldas novadā ieviesta jauna agrīnās apziņošanas iespēja

© Romāns Kokšarovs / F64

Siguldas novada pašvaldības mobilajā lietotnē pieejama jauna funkcionalitāte - agrīnā apziņošana, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Mobilās lietotnes lietotāji gan dabas, gan cilvēku izraisītas katastrofas gadījumā saņems paziņojumu savā telefonā, kur varēs iepazīties ar aktuālo informāciju.

Agrīnā apziņošana sniegs iespēju brīdināt iedzīvotājus, piemēram, par vētras draudiem, ceļu stāvokļa izmaiņām, kā arī sniegt citu aktuālo informāciju, kas ir noderīga dažādās krīzes situācijās.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais (LZP) skaidro, ka pašlaik viens no pašvaldības attīstības virzieniem ir digitālo risinājumu attīstība, tostarp uzlabojot mobilās lietotnes funkcionalitāti. Agrīnās apziņošanas iespēja izveidota gan domājot par drošību, gan arī reaģējot uz iedzīvotāju ieteikumiem, kuri pašvaldībai ir jautājuši par informācijas saņemšanu ārkārtējās situācijās. "Šis ir viens no risinājumiem, kā iespējami ātri un ērti nodot informāciju novada iedzīvotājiem," uzsver Zaļais.

Preventīvi informējot iedzīvotājus, pašvaldība izmanto vairākus komunikācijas kanālus - tīmekļa vietni, sociālo mediju kontus un mobilo lietotni. Pašlaik lietotnes funkcionalitātē piedāvātā agrīnā apziņošana ļaus tās lietotājiem saņemt informāciju, kas skar tieši Siguldas novada iedzīvotājus. Nākotnes perspektīvā plānots, ka agrīno apziņošanu varēs veikt arī sniedzot informāciju konkrētā teritorijā dzīvojošajiem.