Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Nosaukts iespējamais veselības ministra amata kandidāts

© Ģirts Ozoliņš/F64

"Man noteikti pārmetīs, ka tā ir nepatika pret savu bijušo partiju vai ka Pavļuta kungs viens cenšas, bet citi valdības locekļi un antivakseri viņa darbu sabotē," portālā pietiek.com raksta Māris Mičerevskis. Viņš arī nosaucis iespējamo veselības ministra kandidātu - Andri Skridi.

Māris Mičerevskis atklāj, ka gada sākumā, kad Daniels Pavļuts kļuva par ministru, viņš personīgi apsveicis D. Pavļutu.

"Pavļuta kungs arī neļaus samelot, ka es viņu privāti informēju par manā rīcībā nonākušām ziņām, piemēram, par nejēdzībām ar Covid testēšanu. Taču diemžēl situācija nav uzlabojusies. Izgāztais vakcīnu iepirkums tika sākts izmeklēt, bet izmeklēšana ne ar ko nebeidzās. Vakcinēšana sākās, bet mēs esam starp pēdējām valstīm Eiropas Savienībā. Popularizēšana un reklāmas kampaņa vakcinācijai notika, bet populāra vakcinēšanās nekļuva. Tika izdomāts luksofora princips, taču netika ieviests. Slimnīcu kapacitāte netika kāpināta. Tagad mēs esam situācijā, kad tiek domāts par mediķu mobilizāciju, kurai neatsaucoties, mediķiem draudēs kriminālatbildība," pauž Māris Mičerevskis.

Nav sasniegti Pavļuta kunga paša piesauktie vakcinēšanas mērķi, slimnīcas nav gatavas šādam saslimušo skaitam, saslimstības ziņā esam pirmajā vietā pasaulē. Tikmēr ministra kungs aizvaino ārstus un nodarbojas ar sevis reklamēšanu, apzvanot cilvēkus, kuri nav vakcinējušies.

"Es aicinu Danielu Pavļutu demisionēt, un viņa vietā par ministru no partiju apvienības „Attīstībai/PAR!” varētu kļūt Andris Skride, kurš ir ārsts, profesionālis, patīkams komunikācijā, zinošs un ar autoritāti ārstu vidū," uzskata Māris Mičerevskis.