Armands Birkens: Es to sievieti nevaru paciest

© Ekrānšāviņš

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku demokrātu kandidātei Kamalai Herisai, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktā aptauja.

Aptuveni puse aptaujāto Latvijā (46%) un Igaunijā (53%), kā arī lielākā daļa (70%) Lietuvā dod priekšroku Herisai kā ASV prezidenta amata kandidātei. Gan Latvijā, gan Igaunijā aptuveni trešā daļa aptaujāto nav snieguši konkrētu atbildi par sev tīkamāko ASV prezidenta amata kandidātu.

Savukārt aptuveni piektā daļa Latvijas (21%) un Igaunijas (19%) iedzīvotāju, kā arī 14% Lietuvas iedzīvotāju ASV prezidenta amatā dod priekšroku Donaldam Trampam.

Par gaidāmajām Amerikas prezidenta vēlēšanām raidījumā "Laikmeta krustpunktā" izsakās leģendārās grupas "Čikāgas piecīši" dalībnieks Armands Birkens.

"Amerika ir vispār sajukusi prātā. Pilnībā. Tas, ka mēs esam nonākuši pie vēlēšanām, un labākie divi cilvēki Amerikas Savienotajās Valstīs, ko mēs varējām sagrabināt kā kandidātus, ir šitie divi cilvēki - tas ir traģiski. Tas ir traģiskākais notikums manā mūžā Amerikas politikā. Te jāsacenšas, kurš ir sliktāks. Es to sievieti pilnībā nevaru panest, paciest, es viņu nevaru, viņa ir [Kamala Harisa]. Viss, ko viņa dara - smejas, melo un izvairās no atbildēšanas. Tas ir viss, ko viņi dara no rīta vakaram viņa smejas. Es nezinu, kas viņai ieteica smieties visu laiku, nekas jocīgs nav te, ne Amerikā, ne pasaulē.

[..]

Žurnālists: Bet vai jums ir saprotama tā baltiešu, eiropiešu piesardzība pret Trampu, izprotat, kādēļ šeit ir satraukums?

"Jā, bet atkal atcerēsimies, Trampa prezidentūras laikā nekādi kari nebija, Ķīna sēdēja savās robežās. Un Putins sēdēja robežās. Tātad nu seciniet, ko jūs gribat. Bet tajā laikā Putins nekur neaizgāja, Obamas laikā viņš iegāja Krimā.. … Trampa laikā neviens zaldāts negāja karot, neviens… Vienkārši dzīvosim, redzēsim, darīsim visu iespējamo - vienalga, kurš uzvar - lai Baltija noturētos."

Svarīgākais