Pēcpusdienā gaidāms negaiss un krusa

© publicitātes

Arī šodien pēcpusdienā Latvijā vietām gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām, kā arī krusa

Kā brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, vēja ātrums brāzmās var sasniegt ātrumu 15-19 metri sekundē.

Kā ziņots, vakar pēcpusdienā piedzīvotā spēcīgā negaisa un krusas radīto postījumu novēršanai palīdzība galvenokārt bijusi nepieciešama Rīgā. Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, laika posmā no plkst.16 līdz plkst.21 Rīgas apkārtnē saņemti 34 izsaukumi, kas bijuši saistīti ar negaisa izraisīto seku novēršanu – pārsvarā atbrīvošanu no uz ceļiem un ēkām sakritušiem vēja nolauztiem kokiem. Savukārt citos Latvijas reģionos šāda palīdzība bijusi nepieciešama tikai divreiz.

Sinoptiķi arī brīdina, ka svētdien dienas laikā Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaidāms stiprs karstums - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 27, plus 31 grādam. Rīgā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 29 grādiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais