Nākamnedēļ saulainas dienas mīsies ar mākoņainām un lietainām

Nākamajā nedēļā saglabāsies nepastāvīgi laika apstākļi, līdz ar to saulainas dienas mīsies ar mākoņainām un lietainām, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien dienā aizejošā ciklona ietekmē mākoņu daudzums būs mainīgs un vietām vēl nedaudz līs, kā arī dažviet iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas vietām brāzmās sasniegs 14 metrus sekundē (m/s), bet gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 18, plus 23 grādiem, vēsāks būs vien piekrastes rajonos - plus 13, plus 17 grādi.

Pārsvarā bez nokrišņiem gaidāma svētdiena, kad maksimālā gaisa temperatūra dienā būs plus 16, plus 21 grāds, bet piekrastē būs nedaudz vēsāks. Līdz ar to gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 14, plus 16 grādiem.

Darba nedēļa daudzviet sāksies ar nokrišņiem, un tie mitēsies vien nedēļas beigās. Nākamnedēļ pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, tomēr atsevišķās dienās darba nedēļas otrajā pusē tas pastiprināsies līdz stipram, brāzmās sasniedzot 15 līdz 19 m/s.

Būtiskas gaisa temperatūras izmaiņas nav gaidāmas - naktī tā pārsvarā saglabāsies plus 8, plus 13 grādu robežās, savukārt dienā tā paaugstināsies līdz plus 15, plus 20 grādiem, atsevišķās dienās, uzspīdot saulei, līdz plus 22 grādiem.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais