Septembris sāksies ar nelielu lietu

Brīvdienās un septembra pirmajās dienās vietām dienā gaidāms lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Šodien dienā daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus, bet gaisa temperatūra pakāpsies līdz plus 20 grādiem, kas ir pēdējā siltā diena brīvdienās un nākamās nedēļas laikā.

Īslaicīgs lietus daudzviet gaidāms līdz pat augusta beigām, kā arī septembris sāksies ar mākoņainu laiku, kad reti uzspīdēs saule, bet dienā gaidāms īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra par diviem līdz četriem grādiem pazemināsies ne tikai naktī, bet arī dienā.

Sinoptiķi prognozē, ka jaunā mācību gada pirmajā dienā vietām nedaudz līs un pūtīs austrumu, ziemeļaustrumu vējš, bet gaisa temperatūra dienā būs no plus 13 līdz plus 18 grādiem.

Septembra sākumā naktīs gaisa temperatūra būs no plus 6 līdz plus 11 grādiem, savukārt Kurzemes piekrastē būs siltākas naktis, jo tur gaisa temperatūra būs no plus 11 līdz plus 14 grādiem. Pēc 1.septembra pazemināsies arī gaisa temperatūra dienā, sasniedzot plus 11, plus 16 grādus.

Svarīgākais