Gardēžiem

17.jan 2021
Šķidrums, kurā ir konservētas pupiņas vai zirņi, parasti tiek izliets. Taču šo šķidrumu, ko sauc par aquafaba, var izmantot kulinārijā kā olu baltuma aizstājēju. Neviens no tiem, kuriem devu garšot šos cepumus, nespēja uzminēt visas sastāvdaļas. Šokolādi un mandeles lielākā daļa sagaršoja, bet, kad teicu, ka tajos ir arī šķidrums no konservēto zirņu burciņas, gandrīz visi neticīgi grozīja galvu.
14.jan 2021
Kas kartupelim kabatiņā? Krāsaini dārzeņi! Recepti piedāvā "Rimi".
9.jan 2021
Kārtu kārtām izkārtots – ar marmelādi izpušķots.
5.jan 2021
Lai arī jaunais gads ārkārtējās situācijas iespaidā aizvadīts citādāk kā ierasts, nemainīgi stabilu svētku galda garduma līdera pozīciju saglabā mandarīni, kam pārdošanas apjomi auguši par 43%, salīdzinot ar līdzīgu periodu pērn.
2.jan 2021
Garāks vai īsāks pārgājiens, it īpaši aukstā laikā, noteiktu kļūs patīkamāks, ja līdzi paņemsi kādu karstu dzērienu. Bet, vai zini, kādā traukā to labāk uzpildīt? Un, vai vēlies uzzināt vienu gardu karstā dzēriena recepti, kas vēl labāk garšos ziemīgās pastaigas laikā gar jūras krastu vai mežā?
25.dec 2020
Baņķiere, finansiste Ilze Jurkāne raidījumā “Bez Tabu” dalās ar rīsu pudiņa recepti. Šis deserts Ilzes svētku galdā tiek likts katros Ziemassvētkos.
22.dec 2020
Ziemassvētku laiks šogad sola daudz brīvdienu un nesteidzīgus prieka mirkļus kopā ar savējiem, tāpēc uztura speciāliste Jevgēnija Jansone ir sagatavojuši divas Ziemassvētku laika ēdienu receptes. Šie ēdieni būs labs papildinājums svētku galdam, bet to gatavošanas process - laba kopīga ģimenes aktivitāte lieliem un maziem svētku svinētājiem!
21.dec 2020
Laikā, kad ierastā kārtība ir mainīta un svētkus pavadīsim mierīgākā ritmā, kā ierasts, sadarbībā ar ēdienu un garšu entuziasti Māru Poli piedāvājam palutināt sevi un savus mīļos ar plucinātu jēra gaļu ar pastinaku un kartupeļu biezeni, liellopu gaļas un stiltonas siera pīrāgu un saldajā – tumšās šokolādes cepumu un saldējuma sendviču!
11.dec 2020
Viens no pasaules lielākajiem restorānu koncerniem "Restaurant Brands International" (RBI), kam pieder tādi ārzemēs vadošie zīmoli kā "Burger King", "Popeyes" un "Tim Hortons", ir publicējis globālo politiku par atteikšanos no sprostos dētām olām. Šī apņemšanās tika izziņota 44 dienas pēc tam, kad vairāk nekā 80 dzīvnieku aizsardzības organizāciju apvienība "Open Wing Alliance" uzsāka publisku sabiedrisko kampaņu. Latvijā šo apvienību pārstāv biedrība "Dzīvnieku brīvība".
8.dec 2020
Ceļojumi garšu pasaulē var būt pārsteigumiem pilni, sākot no patīkamiem jaunatklājumiem līdz pat savdabīgiem ēdieniem, kuru notiesāšana ir izaicinājums. Apkopojām stāstus par smieklīgākajiem, interesantākajiem un eksotiskākajiem ēdieniem, kas baudīti tuvās un tālās zemēs. Ne velti tiek teikts, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, tāpēc stāstām arī par mazāk zināmiem Latvijas ēdieniem.
7.dec 2020
Izmēģini gardo ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūku, kas lieliski papildinās arī svētku galdu.
30.nov 2020
"Rimi" piedāvā iemācīties pagatavot dārzeņu čipsus.
28.nov 2020
Gandrīz katrā mazajā draugu pulkā ir uzradies viens vai vairāki alus cienītāji, ienesot kopīgajās maltītēs dažādus interesantus alus veidus, kurus, iespējams, vēl pat paši nav izmēģinājuši. Daudzi ir ziņkārības pilni uzzināt, ko katrs dzēriens piedāvā. Lai padarītu šo ceļojumu garšu pasaulē vieglāku, ir labi pārzināt alus veidus. Tieši tādēļ alus someljē Andris Rasiņš sniedz ieskatu alus veidos un kā tie atšķiras!
20.nov 2020
Gardu deserta īstenās ziemas noskaņās iesaka pazīstamā gardēde un uzņēmēja Liene Zemīte.
15.nov 2020
Vai jūsu otrā pusīte ir alus entuziasts vai entuziaste? Tad, lūk, alus someljē Andris Rasiņš sniedz padomus, ko darīt, ja neesat alus eksperts, taču vēlaties sagādāt prieku otram ar interesi par tēmu, kas viņu tik ļoti aizrauj!
13.nov 2020
Rimi un Norstat veiktajā aptaujā 33% Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka Latvijas neatkarības pasludināšanas dienas svētku vakariņās galdā cels ēdienus no Latvijā ražotiem produktiem. Vairums jeb 46% iedzīvotāju plāno tērēt no 21 līdz 40 eiro, lai sarūpētu svētku maltīti.
5.nov 2020
Pēdējā laikā arvien populārāks kļūst "Meal prep" koncepts jeb pārdomāta ēdienu plānošana, pagatavošana un sagatavju veidošana ilgākam laikam uz priekšu, piemēram, nedēļai. Kā pārdomāti saplānot savu ēdienkarti? Ko iekļaut plānā, lai parūpētos par savu labsajūtu ik dienas? Iesaka sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zanda Ozoliņa.
31.okt 2020
Salviju vēl arvien mēdzam uzskatīt par garšvielu, tomēr, zinātnei attīstoties, ir atklāti jaunas, pārsteidzošas salvijas pielietojuma iespējas. Senatnē par glābjošu augu uzskatīto salviju patiešām ir vērts turēt pa rokai.
30.okt 2020
Laiku pa laikam mēs visi apmeklējam kādu restorānu. Ir svarīgi zināt labas galda manieres, lai nenonāktu nepatīkamā situācijā. Tas, ka elkoņus nevajadzētu turēt uz galda un runāt ar pilnu muti, it kā visiem zināms. Bet ir vēl krietni vairāk lietu, ko vajadzētu zināt, lai neatstātu par sevi sliktu iespaidu. Esam sagatavojuši 7 svarīgus galda etiķetes noteikumus.
26.okt 2020
Oktobrī Latvijā darbību sākusi mobilā lietotne "FineBite", kas tās lietotājiem sniedz iespēju iepazīt dažādus restorānus, maksājot par maltīti zemāku cenu. Pagaidām "Finebite" pieejama gardēžiem Rīgā, taču ar laiku tās pakalpojumi varētu būt pieejami visā Baltijā.
25.okt 2020
Covid-19 pandēmijas un ar to saistītās ārkārtas situācijas ietekmē Latvijas iedzīvotāji ir mainījuši savus līdz šim ierastos ēšanas paradumus, iegādāto produktu daudzveidību un to izcelsmes valsti, liecina pētījums*. Saskaņā ar pētījumā iegūtajiem datiem, jauniegūtie paradumi tiks saglabāti arī turpmāk teju katram piektajam aptaujas dalībniekam.
24.okt 2020
Rudens sezonā īpaši svarīgi stiprināt savu organismu un nodrošināt to ar nepieciešamajām uzturvielām un enerģiju ikdienai. Pētījumā* noskaidrots, ka 43% aptaujāto izmanto riekstus kā uzkodu starp ēdienreizēm, bet 17% riekstus izmanto papildu enerģijas lādiņam vai brīžos, kad nepieciešams koncentrēties. Riekstu izvēli visvairāk ietekmē: garša, kvalitāte un cena.