Ēdienu var pasniegt gan tartēs, gan atsevišķos trauciņos Vai zināt, kā pārsteigt viesus Vecgada vakarā? Un tajā pašā laikā, vai jums ir svarīgi, lai ēdiens tiktu pagatavots ātri un vienkārši? Mēģiniet pagatavot žuljēnu ar vistu, sēnēm un sieru! To var pasniegt gan mazās bļodiņās, gan tartēs.
SASTĀVDAĻAS:
5-8 gb. lielas tartes (var iztikt bez tām un likt trauciņos)
180 g vistas fileja
120 g šampinjoni
70 g cietais siers
150 g skābais krējums (tauku saturs 20%)
150 ml piens
40 g sviests
0,5 ēd.k. miltu
1 ēd.k. augu eļļa
1 tējk. koriandrs (graudi)
1-2 gb. lauru lapa
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Sastāvdaļu daudzums aprēķināts 5-8 tartēm. Ja izmanto mazas tartes, pildījums pietiks lielākam porciju skaitam.
PAGATAVOŠANA
1.Vistas fileju liek katliņā ar aukstu ūdeni. Pievienojiet lauru lapu, koriandru un sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra fileju apmēram 25 minūtes. Lai iegūtu lielāku sulīgumu, fileju var likt verdošā ūdenī;
2.Gatavo vistu izņem no buljona un ļauj tai pilnībā atdzist. Fileju sagriež nelielos kubiņos vai sadala šķiedrās;
3.Šampinjonus labi noskalo zem tekoša ūdens un nosusina ar papīra dvieļiem. Ja sēnes ir tīras, var izmantot mitru drānu. Smalki sagriež sēnes;
4.Uzkarsē pannu un nedaudz iesmērē to ar augu eļļu. Pievieno sasmalcinātus šampinjonus un apcep 2-3 minūtes. Tad sēnēm pievieno vistas gaļas gabaliņus un visu kopā sautē vēl 3 minūtes, ik pa laikam apmaisot;
5.Katliņā izkausē sviestu. Pamazām pievieno miltus, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, lai neveidotos kunkuļi. Ielej pienu plānā strūkliņā, maisot, līdz maisījums sāk sabiezēt (apmēram 2-3 minūtes). Laika gaitā mērce iegūs vēlamo konsistenci. Pēc tam pievieno saldo krējumu, vēlreiz kārtīgi samaisa un karsē vēl minūti. Pagaršo mērci ar sāli un pipariem pēc garšas, pēc tam noņem no karstuma;
6.Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180°C. Piepilda tartes ar vistas un sēņu maisījumu. Katrai porcijai uzlej apmēram 2 ēdamkarotes mērces — jo vairāk mērces, jo bagātīgāka garša. Pa virsu tartēm uzkaisa sieru;
7.Tates liek uz cepešpannas un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep žuljēnu 15 minūtes. Pēc pagatavošanas nekavējoties tās karstas pasniedz.