Gatavojamies svētkiem! Granātābolu salāti ar vistu

© Foto: depositphotos.com

Klasiskajiem granātābolu salātiem nepieciešama vistas gaļa. Iesateicams vistas fileju cept uz pannas vai cepeškrāsnī ar ķiploku un timiānu. Šķiet, ka tas ir sīkums, bet salātu garša kļūst nedaudz interesantāka.

SASTĀVDAĻAS:

400 g vistas krūtiņas fileja

4 olas

1 granātābols (400 g)

1 biete (250 g)

300 g kartupeļi

300 g burkāni

70 g sarkanais saldais sīpols

dilles

2 daiviņas ķiploku

5 zariņi timiāna

250 g majonēze

citronu sula

olīveļļa

sāls

svaigi malti melnie pipari

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Sālsūdenī atsevišķi novāra bietes, burkānus un kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti vai tvaicē. Atdzesē un nomizo. Dārzeņus sarīvē uz smalkās rīves.

2.Olas cieti novāra, atdzesē un nomizo. Smalki sagriež.

3.Sīpolu nomizo, sagriež nelielos kubiņos un apslaka ar citrona sulu. Sasmalcina dilles. Nomizo granātābolu.

4.Vistas fileju sagriež nelielos kubiņos. Sasmalcina ķiplokus. Ieliek tos karstā pannai ar olīveļļu un cep 1 minūti, līdz tie kļūst smaržīgi.

5.Pievieno vistu un timiānu un cep uz lielas uguns, maisot, līdz gatava, apmēram 5 minūtes. Noņem no karstuma un atdzesē. Izņem ķiploku un timiāna zariņus.

6.Novieto glāzi trauka centrā. Kā pirmo kārtu liek kartupeļus. Pievieno nedaudz sāli un piparus un apsmērē ar majonēzi.

7.Otrā kārta - burkāni. Pievieno nedaudz sāli un piparus un apsmērē ar majonēzi.

8.Trešā kārta ir vista, uz tās liek sīpolu un dilles. Pievieno nedaudz sāli un piparus un apsmērē ar majonēzi.

9.Tad olu slānis. Pievieno nedaudz sāli un piparus un apsmērē ar majonēzi.

10.Nākamā kārta ir bietes, tai jānosedz salāti no visām pusēm. Pievieno nedaudz sāli un piparus un apsmērē ar majonēzi.

11.Kārtīgi pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 3 stundām. Pēc tam uzmanīgi noņemiet plēvi. Visu salātu virsmu cieši pārklāj ar granātābolu sēklām un liek atpakaļ ledusskapī vēl uz 3 stundām.

Foto: pixabay.com

Noderīgs padoms

Ja vēlas salātu garšu padarīt maigāku un izsmalcinātāku, trešdaļu mērcei paredzētās majonēzes nomaina ar biezu treknu skābo krējumu (vismaz 40%) un pievieno tējkaroti citrona sulas un smalki sarīvētu miziņu.

Svarīgākais