Vai mātes asinsgrupa ietekmē topošos bērnus

© Foto: depositphotos.com

Visi vēlās, lai bērni izaug gudri un talantīgi. Tomēr dažiem cilvēkiem ir lielākas izredzes kopš dzimšanas nekā citiem. Izrādās, ka to ietekmē arī mātes asinsgrupa.

Japānā jautāt par asinsgrupu, ar kādu satiekoties, ir ierasta lieta. Daudzi cilvēki tur uzskata, ka no tā ir atkarīgs cilvēka raksturs. Un japāņu autoru grāmatas par to, kā asinsgrupa nosaka personību, ir valstī visvairāk pārdotās grāmatas.

Asinsgrupa un raksturs

Foto: depositphotos.com

Tādējādi tiek uzskatīts, ka cilvēki ar pirmo asinsgrupu ir zinātkāri, dāsni, bet spītīgi. Otrajā grupā ir jutekliski un perfekcionisti, bet pārlieku noraizējušies cilvēki. Trešās grupas īpašnieki ir dzīvespriecīgi, bet ekscentriski un savtīgi. Un ar ceturto asinsgrupu cilvēki ir mākslinieciski, bet noslēpumaini un neparedzami, raksta techinsider.

Šādas īpašības vairāk līdzinās horoskopu prognozēm. Taču šķiet, ka japāņiem tas nerūp. Bērni dažos japāņu bērnudārzos ir sadalīti pēc asinsgrupas.

Asinsgrupa Japānā var ietekmēt lēmumus par pieņemšanu darbā, un daudziem cilvēkiem tas nepatīk. Valstī pat parādījās termins “bura-hara”. To sauc par diskrimināciju asinsgrupas dēļ.

Zinātnieki brīdina, ka šādām teorijām nav nekā kopīga ar zinātni. Un cilvēku vērtēšana pēc viņu asinsgrupas ir līdzīga rasismam.

Asinsgrupa un intelekts

Foto: depositphotos.com

Bet, lai arī cik daudz japāņu zinātniekus noliegtu, viņu teorijā ir daļa patiesības. Izrādās, ka vecāku asinsgrupa ietekmē bērna intelektu un citas spējas. Stenfordas universitātes (ASV) Bērnu veselības centrs veica pētījumu un atklāja, ka bērniem, kas dzimuši mātēm ar pirmo asinsgrupu, ir augstāks IQ.

Lūk, kā viņi to izskaidro. Mātēm ar O asinsgrupu ir mazāka iespēja ieņemt bērnu, jo olšūnām ir augstākas prasības attiecībā uz spermas kvalitāti. Tāpēc, ja izdodas palikt stāvoklī, tas ir no labākā “materiāla”. Tas nozīmē, ka bērni, kas dzimuši mātēm ar pirmo asinsgrupu, parasti piedzimst veseli mazuļi.

Turklāt pētījumi liecina, ka šādi bērni labāk pielāgojas ārējiem apstākļiem. Viņu smadzenes ir elastīgas, viņiem ir augsta ķermeņa koordinācija un augstāks IQ. Un viņi ir arī talantīgāki. Daudzi no šiem bērniem gūst lielus panākumus mūzikā, literatūrā un humanitārajās zinātnēs.

Lasi arī: Ko ēd ilgdzīvotāji japāņi

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais