Veiksmīgie bērni: četras lietas, ko viņu vecāki vienmēr ir darījuši

© Foto: pixabay.com

Grāmatas "Kā izaudzināt uzņēmēju" autore Margo Maho Bisnova stāstīja par četrām lietām, ko veiksmīgu bērnu vecāki vienmēr darīja, kad viņi bija mazi, vēsta Tengri Life, atsaucoties uz CNBC. Savā grāmatā autore intervēja 70 vecākus, kuri bija izaudzinājuši ļoti veiksmīgus pieaugušos.

Kā vecāki palīdzēja saviem bērniem sasniegt savus sapņus? Tika aptaujāta daudzveidīga grupa, kurā bija dažādu rasu, reliģiju, ienākumu, ģimenes struktūru un izglītības cilvēki. Šādas ir četras lietas, ko veiksmīgāko cilvēku vecāki vienmēr darīja, kad viņu bērni bija mazi.

1.Viņi atbalstīja savu bērnu vaļaspriekus

Foto: pixabay.com

Katram veiksmīgam pieaugušajam, bērnībā bija aizraušanās, izņemot māksliniekus, kuri turpināja praktizēt pieaugušā vecumā.

Daudzi no veiksmīgajiem vadītājiem izvēlējās karjeru, kam nebija nekā kopīga ar to, ko viņi mīlēja bērnībā, bet viņi bija laimīgi, strādājot savā profesijā un diezgan prasmīgi.

2.Viņi mācīja saviem bērniem pieņemt neveiksmes

Foto: pixabay.com

Visvairāk riskēt ir gatavi tie cilvēki, kuri jaunībā netika sodīti par neveiksmēm vai mācīti no tā baidīties. Šī pieeja man atgādina Billijas Džīnas Kingas citātu: "Mēs to nesaucam par neveiksmi, mēs to saucam par atgriezenisko saiti. Visveiksmīgākie pieaugušie uzauga, zinot, ka viņu vecāki vienmēr būs viņiem blakus, neatkarīgi no tā, ko viņi uzņēmās."

3.Viņi veicināja zinātkāri un neatkarību

Foto: pixabay.com

Bērni, kuri tiek mudināti būt zinātkāri, saprot, ka, turpinot pētīt, viņi atradīs veidu, kā uzlabot, paplašināt vai pārdomāt kaut ko, kas viņiem patīk un par ko viņi daudz zina.

Topošajiem uzņēmējiem viņu vecāki māca jautāt: “Vai tam ir jābūt šādā veidā? Kā es varu to uzlabot?"

Bieži vien ar šiem jautājumiem sākas lielākā daļa veiksmīgo uzņēmumu. Daudzi vecāki ir teikuši, ka nevēlas, lai viņu bērni ar kaut ko būtu apmierināti, "tāpēc, ka tā tas ir".

4.Viņi veicināja bērnos empātiju un līdzjūtību

Foto: pixabay.com

Lielākā uzņēmēju jau no mazotnes tika mācīti just līdzi citiem, un viņi uzauga ar vēlmi atrisināt apkārtējo un savās kopienās esošo cilvēku problēmas un bažas.

Viņi tika audzināti ar patiesu vēlmi uzlabot cilvēku dzīvi. Vecāki viņiem nekad nav teikuši, ka mērķis ir nopelnīt pēc iespējas vairāk naudas, lai gan tas bieži bija rezultāts, kas radīja viņu vēlmi radīt mākslas darbu, produktu vai pakalpojumu, kas varētu radīt cilvēkiem viegluma un prieka sajūtu, savukārt, tas palīdzēja viņiem veidot veiksmīgu karjeru un dzīvi.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais