Zaļās pupiņas bieži tiek uztvertas tikai kā vienkārša piedeva vakariņām – blakus kartupeļiem, gaļai vai salātiem. Tomēr pēdējie pētījumi liecina, ka šis pieticīgais dārzenis ir pelnījis daudz lielāku uzmanību. Zaļās pupiņas satur virkni uzturvielu, kas padara tās par īstu sabiedroto sirds veselībai, un tieši tāpēc uzturzinātnieki tās mēdz dēvēt par “mazo sirds aizsargu”, raksta “medicalnewstoday.com”.
Zaļās pupiņas ir bagātas ar šķiedrvielām, kas palīdz uzturēt stabilu holesterīna līmeni asinīs. Tās satur arī folātu un magniju - abus būtiskus elementus normālai asinsrites un nervu sistēmas darbībai. Turklāt pupiņās esošie flavonoīdi darbojas kā antioksidanti, kas samazina iekaisuma procesus organismā un var palīdzēt mazināt risku sirds un asinsvadu slimībām.
Līdztekus sirds veselībai zaļās pupiņas:
Zaļās pupiņas ir viegli pagatavot un tās iederas gan kā viegls pamatēdiens, gan kā uztura papildinājums. Tās var:
Mazs triks: pupiņas jāvāra vai jātvaicē tikai pāris minūtes, lai tās saglabātu ne tikai kraukšķīgumu, bet arī maksimālo uzturvērtību.
Zaļās pupiņas ir vairāk nekā tikai “zaļā piedeva” uz šķīvja - tās ir barojošs, viegls un daudzpusīgs dārzenis, kas rūpējas par mūsu organismu - īpaši sirdi.
Iekļaujot tās ēdienkartē pāris reizes nedēļā, mēs ne tikai padarām maltīti krāsaināku un garšīgāku, bet arī stiprinām savu veselību pašos pamatos.