Kāpēc tiem, kam pāri 50, jāēd vistas buljons

© Pexels.com

Lietojot vistas kaulu buljonu katru dienu, tajā esošais kolagēns un aminoskābes var palīdzēt uzlabot ādu, īpaši tad, kad tā saskaras ar pirmajām novecošanās pazīmēm, raksta “healthdigest.com”.

"Vistas kaulu buljons nodrošina ādas mitrināšanu, un jo īpaši būtisks ir tā kolagēna saturs," skaidro dietologs.

Speciālisti uzsver, ka kaulu buljona lēnais vārīšanas process palīdz iegūt ne tikai kolagēnu, bet arī citas labvēlīgas uzturvielas, piemēram, želatīnu un minerālvielas, kas palīdz uzlabot ādas struktūru un organisma vispārējo veselību.

Tiek norādīts, ka līdz ar vecumu pasliktinās kolagēna kvalitāte un tā ražošana organismā - tas var izpausties novājinātos muskuļos, muskuļu sāpēs, stīvās locītavās un cīpslās un krunkainā ādā.

Pexels.com

Kaulu buljonā esošais kolagēns satur tādas aminoskābes kā glicīns, prolīns un hidroksiprolīns, kas uzlabo tā ražošanu organismā.

"Šīs aminoskābes palīdz arī brūču dzīšanai un ādas atjaunošanai, padarot kaulu buljonu par lielisku papildinājumu jebkura cilvēka uzturam veselīgākai ādai," piebilst dietologi.

Turklāt ir konstatēts, ka kaulu buljonam ir daudzsološas īpašības arī citās veselības jomās. Piemēram, noteiktas uzturvielas vistas un dārzeņu kaulu buljonā var palīdzēt vecākiem cilvēkiem palēnināt osteoporozes progresēšanu. 2024. gada zinātniskajā rakstā “Journal of Food Science” secināts, ka vistas un dārzeņu kaulu buljonā ir hondroitīna sulfāts un hialuronāns, kas var samazināt kaulu sadalīšanos.

Svarīgākais