Sertificēta uztura speciāliste un ilgmūžības eksperte no Japānas Mičiko Tomioka pastāstīja par jūraszāļu pozitīvo ietekmi uz veselību un to, kāpēc Japānas simtgadnieki iesaka tās ēst katru dienu, raksta “cnbc.com”.
"Jūras aļģes man ir viens no nostalģiskākajiem ēdieniem. Jau kopš agras bērnības es tās ēdu katru dienu. Mana nelaiķa māte bija liela to cienītāja, viņa teica, ka jūraszāles ir ne tikai garšīga un daudzpusīga sastāvdaļa daudzos ēdienos, bet tie arī palīdzēja viņas matiem būtu veseliem un spēcīgiem,” atceras Mičiko.
Viņa stāsta, ka Japānas vecākie iedzīvotāji iesaka katru dienu apēst bļodu miso zupas ar wakame jūraszālēm. Arī viņas pieliekamajā vienmēr būs vismaz sešas populāras jūraszāles: kombu, wakame, nori, hijiki, kanten un aonori.
Uztura speciāliste skaidro, kāpēc patiešām ir vērts lietot jūraszāles savā ikdienas uzturā.
Jūras aļģes ir ērti un viegli pievienot daudziem ikdienas ēdieniem - bieži vien tām ir nepieciešama neliela sagatavošana vai nav nepieciešama vispār.
Tās ir bagātas ar barības vielām - jūraszāles satur visas 9 aminoskābes un omega-3 taukskābes, un tajās ir daudz gan šķīstošo, gan nešķīstošo šķiedrvielu, kas var palīdzēt gremošanai, svara regulēšanai un vispārējai zarnu veselībai. Jūras aļģes satur arī dzelzi, jodu, kāliju, kalciju, magniju un polifenolus - dabiskus savienojumus augos, kas var palīdzēt cīnīties ar iekaisumiem un slimībām, kā arī kontrolēt cukura līmeni asinīs.
Tās ir arī videi draudzīgas, jo to audzēšanai ir nepieciešams maz zemes, degvielas vai pesticīdu, tās ir dabiski sastopamas okeānos un var palīdzēt samazināt oglekļa emisijas.