Veselības un slaiduma eliksīrs - atklājiet vīnogu sulas labās īpašības

© unsplash.com

Vīnogu sula ir ne vien garšīga, bet arī veselīga - žurnāls “Health Digest” raksta, ka vīnogu sulai piemīt pretvīrusu īpašības, pateicoties tās C vitamīna saturam, kā arī tas ir sirdij veselīgs dzēriens.

"Vīnogu sula satur veselību veicinošus savienojumus, piemēram, resveratrolu un flavonoīdus," sacīja Dr. Kriss Mors. "Šie antioksidanti ir ļoti labvēlīgi sirds veselībai. Tie uzlabo asinsvadu darbību, mazina iekaisumu un neļauj “sliktajam” holesterīnam oksidēties."

unsplash.com

"Tomēr mērenības saglabāšana ir galvenais," saka Mors, norādot, ka, lai gan vīnogu sula ir veselīga, to ir viegli pārdozēt. "Pilnīgi pietiks ar apmēram glāzi dienā - šis daudzums uztur jūsu kaloriju un cukura patēriņu mērenībā, kas palīdz kontrolēt jūsu svaru un cukura līmeni asinīs."

unsplash.com

Jāpiemin, ka šie fakti attiecas tieši uz sarkano vīnogu sulu, tomēr nedrīkst nepieminēt arī balto vīnogu sulu. Saskaņā ar 2019. gada pētījumu, kas publicēts “Journal of Nutrition”, balto vīnogu sula samazina ķermeņa masas indeksu un vidukļa apkārtmēru sievietēm un palielina labā holesterīna līmeni par 16%.

Dzīvesstils

Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.

Svarīgākais