Pārtikas produkti, kas pasargā organismu no vēža šūnām

© F64

Diemžēl neviens nav pasargāts no vēža šūnu rašanās, jo provocēt to var jebkas. Vēža risku ietekmē iedzimtība, vides apstākļi dzīvesvietā, darba apstākļi. Tajā pašā laikā ikviens var censties, lai nopietnās slimības draudi tiek samazināti līdz minimumam. Jo īpaši to var panākt, izvēloties pareizos pārtikas produktus.

Kā saka pieredzējuši uztura speciālisti, lai mazinātu ļaundabīgo audzēju risku, ir svarīgi, lai uz galda regulāri būtu šie produkti:

1) Tomāti;
2) Sīpoli un ķiploki;
3) Pākšaugi.

Pateicoties antioksidantu savienojumiem, tie novērš vēža attīstību.

Dzīvesstils

Vai mēdz būt, ka centies ievērot “visus likumus”, kad jādodas pie miera, taču tas vienalga nesniedz enerģiju nākamajā rītā? Iemesls var slēpties tavā hronotipā - dabiskajā miega–celšanās ritmā, kas nosaka, kad jūties vismožākais un kad visvairāk noguris. Jauni pētījumi pierāda, ka pielāgot miega laiku savam hronotipam var būt krietni vērtīgāk nekā sekot vispārinātiem ieteikumiem, raksta “Tom's Guide”.

Svarīgākais