Skaistuma un ilgmūžības noslēpums

Dr. Med. Janas Janovskas skaistuma un jaunības noslēpums ir sistēma, disciplīna un mīlestība pret sevi, pašcieņa un harmonija ar sevi.  © Foto: publicitātes

«Dzimšanas datums pasē ir tikai cipars, un tas, kā jūtas dvēsele un organisms šūnu līmenī, ir atkarīgs no mums pašiem. «Jaunības formula» ir izvēle, tas ir ceļš dzīves garumā,» saka dermatoloģe un preventīvās medicīnas ārste, Rīgas Stradiņa universitātes lektore un zinātniskā pētniece Dr. Med. Jana Janovska.

Šajā rudenī klajā nākusi viņas pirmā grāmata - «Ilgmūžības noslēpumi».

Tās prezentācijas pasākums notika piektdien, 18. oktobrī, «Grand Hotel Kempinski Riga», kur pirmo reizi Latvijā notika vēl nepieredzēts, unikāls un vērtīgs pasākums - «Preventīvās veselības festivāls». Latvijā pazīstami, izcili ārsti un preventīvās medicīnas speciālisti šai festivālā lasīja lekcijas un vadīja diskusijas.

Publicitātes foto

«Janas grāmata ir ceļvedis sievietes veselības pasaulē, kas viegli uztveramā formā atklāj, kā ilgāk saglabāt jauneklīgu garu un izskatu.

Grāmata piedāvā holistisku redzējumu uz sievietes organismu, atgādinot, ka viss ir saistīts. Janas skatījumā sievietes organisms ir kā harmoniski funkcionējoša mehānisma zobratiņš - ja kaut kur rodas problēma, tas ietekmē visu pārējo. Un Jana zina, kā to salabot - viņa pati tam ir lielisks piemērs.

Daloties ar savu pieredzi un zināšanām, Jana dod iespēju ikvienai no mums ātri identificēt un novērst problēmas iedīgli jau pašā saknē, ļaujot atgriezt harmoniju pēc iespējas ātrāk,» saka žurnāliste, TV personība, blogere un grāmatas «Skaistumam nav gadu» autore Una Ulme.

Publicitātes foto

«Šī grāmata palīdzēs atrast ceļu pie sevis, pie veselības, rast atbildes uz vairākiem jautājumiem un nonākt pie ideālās jaunības formulas.

Man tā ir sistēma, disciplīna un mīlestība pret sevi, pašcieņa un harmonija ar sevi,» atklāj Dr. Med. Jana Janovska (attēlā). Zinoša daktere un šarmanta sieviete, kurai daudzas grib līdzināties.

Viņas mērķis, rakstot grāmatu, bija palīdzēt atrast atbildes uz dažādiem sievietei aktuāliem jautājumiem. Grāmatā nav ārstēšanas padomu vai recepšu, bet gan vispārīgs apraksts par konkrētu jautājumu. Piemēram, kā uzturs ietekmē veselību, svaru, vielmaiņu, no kā ir atkarīgs ārējais izskats, ko nodara stress. Tāpat grāmatā ir vērtīga informācija par asins analīzēm un ko vajadzētu pārbaudīt sievietēm pēc 30 gadu vecuma.

«Dalos ar zināšanām, ko esmu ieguvusi 13 gadu laikā, un vēlos, lai šī pieredze ir pieejama katrai, kas vēlas izprast problēmas sakni,» saka Dr. Med. Jana Janovska. No Japānā, ASV, Vācijā, Francijā, Čehijā, Austrijā un Latvijā gūtās pieredzes, balstoties uz personīgiem izgudrojumiem un zinātniskiem pētījumiem, viņa radījusi savu autormetodi - «slow ageing».

Foto: publicitātes

Savā pieredzē un plašajās zināšanās Dr. Med. Jana Janovska šoruden dalīsies arī savā jau piektajā «Dr. Janas maratonā», kas notiks no 21. oktobra līdz 4. novembrim, un tam pieteikties var dakteres mājaslapā - drjanajanovska.com.

Tas domāts sievietes veselības uzlabošanai un jaunu zināšanu gūšanai, lai dzīvotu veselīgu, laimīgu dzīvi.

Tas sniegs atbildes par sievietes hormonālo veselību dažādos vecuma posmos un kā nepieciešams pielāgot ēdienkarti dzīves laikā.

«Tev ir liekais svars? Ikdienā jūties nogurusi un apātiska? Jau ilgi sadzīvo ar vēdera pūšanos, tūskainību, sāpīgām mēnešreizēm, zemu libido, nepatīkamu menopauzi vai policistisko olnīcu sindromu?» jautā daktere. Un viņa zina, kā to risināt. Viņai ir «instrumenti», kas ļauj piedzīvot personīgo transformāciju - atrast ceļu pie sevis, ar mērķi būt slaidai, veselai un laimīgai.

Dzīvesstils

To, kas iestrēdzis ir jēga pakustināt. Mūsu projekti, kā arī mēs paši attīstāmies kustībā un attiecībās. Pupu mizas, ja kaut kas nesanāk vai ir neskaidrs.

Svarīgākais